آیا به حریم خصوصی همسر خود آشنایی دارید؟
برخی از افراد تصور می کنند بعد از ازدواج حس مالک بودن همسر خود را دارا هستند
و بعضی اوقات به جای همسرشان به تصمیم گیری می پردازند که این امر باعث گله مند شدن زوجین می شود.
با داشتن حریم خصوصی باعث می شود یک نواختی در زندگی از بین برود و زوجین علاقه بیشتری نسبت به یکدیگر داشته باشند.
تعریف حریم خصوصی این است که : زوجین زمانی را برای پرداختن به امور شخصی در زندگی مشترک اختصاص دهند.
با رعایت کردن حریم خصوصی در زندگی زناشویی شاهد موفقیت در زندگی خواهیم بود.
برای دیدن مقاله های بیشتر در رابطه با این موضوع به مرکز مشاوره ازدواج رجوع کنید
منبع: کودک و نوجوان
با سلام و خسته نباشید ما ۴ ساله ازدواج کردیم من همیشه سعی کرده ام وارد حریم خصوصی همسرم نشم.ولی متاسفانه ایشون مدام گوشی من رو چک میکنن به نظر شما چطور باهاش برخورد کنم؟
چه چیزی باعث میشود که همسرتان به شما شک کند؟ آیا شما میتوانید این شکاکیت را از بین ببرید؟ دلایل زیادی وجود دارند که باعث میشوند شریک زندگیتان به شما شک کند. احساس عدم امنیت، بدبینی، سوءتفاهم، حسادت و بیاعتمادی انگیزههای همسرتان را برای سوءظن بیشتر میکنند. زندگی ترسناکی است اگر هر روز احساس کنید یک نفر شما را زیر نظر دارد، به هر کاری که میکنید حساس است و اجازه نمیدهد هرجایی بروید. شما حق دارید از همسرتان عصبانی شوید که شمارههای تماس، پیامکها و ایمیلهایتان را بدون اجازه شما کنترل کند بدون اینکه هرگز در طول رابطه زناشوییتان خطایی از شما سر زده باشد. دفاع از خودتان در برابر این سو ظن و پافشاری برای اینکه ثابت کنید کاری نکردهاید بیفایده است. همسرتان باید بفهمد که اشتباه میکند و از شما بخواهد تا کمکش کنید از شکاکیت رها شود.
چگونه رفتار کنید؟
کار آسانی نیست که به همسرتان بفهمانید او بیش از اندازه شکاک است به ویژه اگر شما تازه ازدواج کرده باشید. بعضی از واکنشهای خاص مثل داد و بیداد و قهر کردن در برابر پرسشهای همسرتان مثل اینکه «کجا بودی؟ با کی بودی؟ چرا تلفنت رو جواب ندادی؟ چرا این عطر خاص رو استفاده کردی؟» بسیار ناشیانه و بیفایده هستند. پس اگر احساس میکنید همسرتان شکاک است باید به دنبال راهکارهای مفیدتری باشید:
مشکل از شما نیست
پیش از هر واکنشی مطمئن شوید همسرتان تا چه اندازه شکاک است. او ممکن است تمام روز مشغول کنترل کردن شما باشد. ایمیلهایتان را چک کند و با نام کاربری شما در اینترنت فعالیت کند تا از روابط شما سر دربیاورد. اما این مشکل شما نیست و فقط بخاطر بیاعتمادی همسرتان است. واکنشهای آنی و دفاع از خودتان کمکی به وضعیتی که در آن هستید نمیکند. شما حق دارید ناراحت باشید اما حتی یک لحظه فکر نکنید شما غیرطبیعی هستید و راه و رسم برقراری یک رابطه عاطفی زناشویی را نمیدانید. این نکته را به راحتی میتوانید بفهمید؛ آیا شما هم مثل همسرتان بدبین و شکاک هستید و علاقهای به دخالت در امور شخصی همسرتان دارید؟
تحت تأثیر قرار نگیرید
زندگی با کسی که دوستش دارید اما او به شما اعتماد ندارد دشوار است اما شما نباید اجازه بدهید رفتار اشتباه او زندگیتان را برهم بزند، روزتان را خراب کند و غمگینتان کند. نیازی نیست از خودتان دفاع کنید. میتوانید تمام روز را با همسرتان به بحث درباره اینکه چه کسی را و کجا و در چه ساعتی دیدهاید و یا اینکه مغازه دار به شما چه گفته است و چه پوشیدهاید تلف کنید و یا فقط شنونده ترسها و بیاعتمادیهای همسرتان باشید.
شنونده باشید
به جای انتقاد یا واکنشهای تند کمی به حرفها و نگرانیهای همسرتان گوش بدهید. او از چه رفتار شما احساس نگرانی میکند؟ همین که او بتواند به شما اعتماد کند تا از ترسها و نگرانیهایش بگوید قدم مهمی برای بهبود احساس بیاعتمادیاش برداشته است. او میگوید: «نپوش، نرو، نیا، نگاه نکن» و وقتی شما پاسخ میدهید «به تو ربطی نداره» همه چیز در یک تنش تمام میشود. اما اگر بپرسید «چرا؟ از چی میترسی؟ چی شد که این ترسها به سراغت اومد؟ برام توضیح بده چه اتفاقی میافته اگه من با یه غریبه تلفنی حرف بزنم؟» همسرتان شروع به واکاوی احساساتش میکند و شما خوب میدانید که همه ما نیاز به یک شنونده بیطرف داریم!
روی رفتارتان کار کنید
بهانه به دست همسرتان ندهید. بعضی از رفتارهای شما ممکن است به نظر همسرتان شکبرانگیز باشند. اگر عادت دارید در جایی خلوت با تلفن حرف بزنید یا دیر به خانه بیایید آنها را کنار بگذارید.
با هم صحبت کنید
اگر از تلاش برای ایجاد اعتماد در همسرتان خسته شدید باید با همسرتان درباره احساساتتان حرف بزنید. به او بفهمانید که رفتارش چه احساس ناراحتکنندهای در شما ایجاد میکند.
با این حال اگر بعد از تمام تلاشهای شما برای اعتماد سازی در همسرتان ناکام ماند هنوز یک فرصت مهم دیگر دارید. این تنها راه باقی مانده کمک از متخصصان است. یک مشاور یا روان درمانگر نه تنها میتواند علت شکاکیت در همسرتان را تشخیص بدهد بلکه میتواند راهکارهایی را برای رابطه و مشکل خاص شما پیشنهاد بدهد. گاهی رفتارهای حسادتآمیز همسرتان صرفا بخاطر احساس ناامنی نیست بلکه ممکن است همسرتان شخصیت ناسازگاری داشته باشد و تربیت غلط ذهنیت او را نسبت به روابط تخریب کرده باشد و این مسالهای نیست که شما خودتان بدون کمک از یک متخصص آن را حل کنید.
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
دفتر سعادت آباد:
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه
با سلام چک کردم معانی مختلفی دارد گاهی از شدت صمیمیت گاهی عادت رفتاری هر چند گذرا باشد و اصلا توجهی هم به محتوی نداشته باشد و گاهی هم کاملا از روی شک و تردید نسبت به همسر اتفاق می افتد و طبیعی است که موجب ازار فرد می شود .اگر فکر می کنید که دو مورد اول است که خوب باید با ایشون صحبت کنید و بگید شما چنین رفتاری ندارید و هر چیزی نیاز باشد خودتان به ایشان نشان خواهید داد .و اگر واقعا مورد سوم باشد بیماری است هم شکاکیت و چک کردن و به هرحال باید مراجعه و حل شود و می ت اند به دلیل قانع کننده ای اتفاق افتاده باشد و ممکن هم هست اصلا اتفاقی در کار نبوده که از ان به بعد چنین رفتاری باسد کلا از نوجوانی به بعد دچار شک هایی بوده و یا مدام نگران خیانت طرف مقابل است ببینید دوست عزیز هر رفتاری را می ت ان از بعدی بررسی کرد و دلایل ان را ارزیابی و در نتیجه راهکار داددو حتی درمان کرد منتهی باید فرد مراجعه داشته باشد .در هر صورت امیدوارم خوشبخت باشید و با مراجعه مساله پیگیری شود که بیشتر مشکل ساز نشود .
سلام من قراره تا چند وقت دیگه اگه خدا بخواد ازدواج کنم.ازدواج با شخصی که از همه نظر میشه گفت از من سرتره البته به جز ظاهر.من چند سال پیش هم تا پای بله برون و نامزدی پیش رفتیم اما به دلیل یک سری مشکلات به هم خورد.الان دو تا سوال دارم
یکی اینکه برای من وارد شدن به خانواده ای که هیچ نسبت قبلی باهاشون نداشتم سخته چطوری میتونم باهاشون ارتباط برقرار کنم؟و دوم اینکه چه مهارتهایی برای ورود به یک زندگی جدید لازمه کسب کنم؟
با سلام دوست عزیر در مورد سوال اول خوب برای اکثر افراد چنین موقعیتی وجود دارد و وارد خانواده ای می شوند که شناخت قبلی وجود ندارد .و طبیعی است .در این مورد شما باید تا حدی منهطف باشید و امکان اینکه مطابق سلایق و انتظارت شما نباشند و با شما متفاوت باشند را بدهید .ضمن اینکه دقت داشته باشید مسائل غیر قابل پیش بینی همیشه وجود دارد ولی عدم دخالت در برخی موضوع ها رعایت احترام خانواده طرف مقابل که البته هر دو زوج باید احترام هم را در مقابل خانواده ها نگه دارند تا در خانواده ها هم پذیرفته شوند .و در مورد سوال دوم مهارت ها امروزه توسط اکثر مراکز روانشناختی برگزار می شود .که با شرکت کردن می توانید بسیار موفق عمل کنید .و امید ارم مراجعه داشته باشید .شناخت قبل از ازدواج از شرایط و روحیات هر خانواده تا حدی فراهم می شود که بسیار کمک کننده است .و ضمن اینکه زندگی خود به خود اموزه هایی را به همراه خواهد داشت در هر حال موفق و خوشبخت باشید .
در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۶۸۹۵۳۴
موفق باشید