ازدواج با وجود ناراضی بودن خانواده

ازدواج با وجود مخالفت خانواده و وقتی همه ساز مخالف می زنند! بین مادر و پدر عزیزم و عشقم کدام را انتخاب کنم؟ میدانم فرزندم همسر اشتباهی را برای خود انتخاب کرده است و من از او خوشم نمی آید.برای او چه رویا پردازی هایی کرده بودم! این جملات آشنایی است که در این وضعیت گفته می شود.

مخالفت خانواده با ازدواج

” از وقتی یادم میاد من حتی تو انتخاب یه دکوری برای خونه نظرم ارزش نداشته چه برسه تصمیم برای ازدواج با کسی که خودم انتخاب کردم.

خانواده م نمی خوان باور کنن که منم بزرگ شدم و حق دارم برای زندگیم تصمیم بگیرم.

پدر و مادرم با ازدواجم مخالفن، میگن هنوز زوده برات، ما اون دختر و خانواده ش نمی شناسیم، صبر کن شرایطتت بهتر شه خودمون برات بهترین زن رو انتخاب می کنیم!

نمی دونم چی کار کنم. نه جرئت اینو دارم که از حق خودم دفاع کنم و نه می تونم از عشقم دست بکشم.

سایت مشاوره ازدواج
ازدواج با وجود مخالفت خانواده

نمی دونم باید کدوم انتخاب کنم؟

خانواده ام یا کسی که واقعا دوستش دارم ؟

سوال یک جوان از بخش کامنت ها

ازدواج مهم ترین تصمیم زندگی هرفرد و پیوند میان دو خانواده است.

این آغاز باهم بودن، اگر با رضایت و پذیرش خانواده ها صورت گیرد می تواند دلپذیرتر و توام با آرامش و رضایت باشد.

در شرایطی هم که خانواده ها به این وصلت رضایت ندهند و ساز مخالف بزنند، ازدواج اگر هم به سرانجام برسد، با تلخی و تنش همراه است.

درگذشته که ازدواج سنتی، پیوند خویشاوندی و انتخاب خانواده ها حرف اول را می زد، چالش اصلی ازدواج اجباری بود.

در حالی که چالش ازدواج اجباری کم رنگ شده اما چالش و دغدغه شایع جوان ها ازدواج اختیاری با وجود مخالفت خانواده ها است.

شاید مانند نمونه بالا، در نگاهه اول افراد به انتخاب فکر کنند. انتخاب میان خانواده و کسی که شیفته او هستند.

مسلما انتخاب میان خانواده، یا معشوق نه تنها انتخابی سخت، بلکه انتخابی نادرست در پایان راه است.

مشاور چه کمکی می کند؟

فردی متخصص و بی طرف که کمک می کند فرزند شما تصمیم درستی بگیرد و از سویی اگر زوجی برای پسر و یا دختر مناسب است، به مادر و پدر کمک می کند تا درست تصمیم بگیرند.

از کدورت میان فرزندان و پدر و مادر جلوگیری می کند.

کمک می کند تا نگرانی والدین در مورد آینده فرزندان کاهش یابد و از چالش و درگیری میان عروس با خانواده همسر جلوگیری می کند.

مخالفت خانواده ها با ازدواج

رضایت خانواده ها برای ازدواج به خصوص در جامعه ما شرطی بسیار مهم است. هرچند که ازدواج باید با توافق دختر و پسر صورت گیرد، اما رضایت والدین یکی از شروط اصلی ازدواج است که در نبود آن، مشکلات زیادی برای زوج به وجود خواهد آمد.

ازدواج تصمیمی مهم است که به خودی خود با استرس همراه می باشد و حتی در شرایطی که دو نفر تصور می کنند که همه جوانب را در نظر گرفته اند می تواند بار روانی زیادی را به وجود آورد؛ این فشار روانی زمانی که شرایط فراهم نباشد و یا والدین با این ازدواج مخالف هستند، می تواند چند برابر هم شود.

اهمیت رضایت خانواده ها برای ازدواج

ازدواج فقط پیوند دو نفر نیست، بلکه پیوند دو خانواده و دو فرهنگ است. طرز فکر، عقاید، رفتار و طرز برخورد خانواده همسر تاثیر بسیار زیادی روی شما و زندگیتان دارد؛ پس این باور که بگویید من با خودش ازدواج می کنم نه خانوده اش، باوری کاملا غلط است. عدم رضایت خانواده تاثیرات زیادی روی زندگی آینده شما خواهد داشت.

ازدواج در حالی که خانواده ها ناراضی هستند ممکن است باعث طرد شدن، قطع ارتباط با والدین و در نتیجه بروز تنش و اضطراب و حتی احساس گناه در شما شود. همچنین در این حالت شما از حمایت و پشتیبانی خانواده در شرایط بروز مشکلات محروم خواهید شد.

تاثیر منفی دیگری که ازدواج بدون کسب رضایت والدین می تواند داشته باشد، این است که فرزندان شما نمی توانند با والدین و فامیل شما در ارتباط باشند. بنابراین اگر در چنین شرایطی قرار دارید که خانواده با ازدواج شما با فرد موردنظرتان مخالفت هستند، بهتر است با آن ها صحبت کنید و رضایت آن ها را جلب نمایید.

عمده ترین دلایل مخالفت خانواده با ازدواج

مخالفت خانواده ها می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم ابراز شود.

در مخالفت غیر مستقیم خانواده روی خوشی به تصمیم فرزندشان نشان نمی دهند یا به گرمی از ازدواج و انتخاب او استقبال نمی کنند.

به عنوان مثال والدین ممکن است بگویند:

“ما نظری نداریم، هر جور میل خودته، علف باید به دهن بزی شیرین باشه، تو قراره باهاش زندگی کنی ببین می تونی باهاش ده سال دیگه بسازی و همینجوری عاشقش بمونی؟”

دلایل مخالفت خانواده با ازدواج را می توان در تقسیم بندی زیر مطرح نمود:

رایج ترین دلایلی که باعث مخالفت خانواده ها با ازدواج فرزندشان می شود، عبارتند از:

عدم وجود ثبات مالی به دلیل مخالفت خانواده با ازدواج

یکی از مهم ترین آیتم های ازدواج در دنیای امروز وضعیت اقتصادی است، زیرا در صورت نبود شرایط مالی مناسب زوجین با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد. در نتیجه خانواده ها خصوصا خانواده پسر، در صورتی که فرزندش شرایط مالی مناسبی نداشته باشد، با او مخالفت می کنند و یا در صورت رضایت آن ها، به احتمال زیاد، خانواده دختر با چنین شرایطی موافقت نخواهد کرد.

عدم بلوغ فکری پسر و یا دختر

برخی از والدین به جهت اینکه از بلوغ فکری فرزند خود و یا طرف مقابلش اطمینان ندارند، با ازدواج آن ها مخالفت می کنند؛ زیرامی دانند که ازدواج در چنین شرایطی می تواند با پشیمانی همراه باشد. در چنین شرایطی بهترین کار مشورت گرفتن از یک مشاور است تا به صورت مناسب با فرزند خود برخورد نمایند.

عدم رضایت نسبت گزینه انتخابی فرزندشان

یکی از دلایلی که خانواده ها با ازدواج فرزند خود مخالفت می کنند این است که انتخاب او مورد تاییدشان نیست. عدم رضایت در مواردی مثل تناسب فرهنگی، سن فرد، شخصیت فرد، وجهه اجتماعی و وضعیت اقتصادی خانواده طرف مقابل می باشد. گاهی نیز این عدم مخالفت فقط براساس یک قضاوت نادرست از طرف مقابل می باشد.

از دیگر مواردی که باعث مخالفت خانواده ها می شود می توان به مسائل زیر اشاره کرد:
  • طرف مقابل را از نظر عقبه خانوادگی نمی پذیرند.
  • در ازدواج های غیرسنتی، نحوه و محل آشنایی دو طرف می تواند برای خانواده ها قابل قبول نباشد و باعث مخالفت آن ها با این ازدواج شود.
  • سرعت آشنایی و تصمیم گیری به ازدواج از نظر آن ها زیاد است و این خطرناک به نظر می رسد.
  • سن ازدواج نیز می تواند برای آن ها قابل قبول نباشد.
  • تصمیماتی که فرزندشان در گذشته داشته است، باعث ایجاد ذهنیت منفی و عدم اطمینان از انتخاب او شده است و این مساله زمینه ساز بروز مخالفت با انتخاب او می شود.
  • در بعضی از خانواده ها فرزندان باید به ترتیب ازدواج کنند، در نتیجه وجود خواهر یا برادر بزرگ تر می تواند باعث مخالفت با ازدواج فرزند کوچکتر شود.
  • بعضی از خانواده ها فرد دیگری را برای فرزند خود انتخاب کرده اند که از نظر آن ها بسیار مناسب است و بر انتخاب خود اصرار دارند و با ازدواج فرزندشان با فرد دیگر مخالفت می کنند.
  • گاهی اوقات شرایطی وجود دارد که باعث ایجاد ترس از مستقل شدن و جدایی در خانواده می شود و در نتیجه این ترس باعث مخالفت با ازدواج فرد می گردد. برای مثال وابستگی شدید مادر به پسرش باعث می شود، عروسش را مانند رقیبی تصور کند که باعث جدایی او از پسرش خواهد شد.

این نکته را در نظر داشته باشید که دلایل مخالفت خانواده ها می تواند منطقی و معقول نباشند، زیرا والدین نیز عاری از اشتباه نیستند، در هر حال کسب رضایت آن ها برای ازدواج یکی از شروط مهم است. در ادامه مشکلاتی که آغاز زندگی مشترک بدون جلب رضایت خانواده ایجاد می کند را بیان می کنیم و سپس راه کارهایی که می تواند به کسب رضایت خانواده کمک کند، پیشنهاد خواهیم کرد.

دلایل مخالف خانواده ها با ازدواج

برای ازدواج زود است

خانواده ها ممکن است معتقد باشند فرزندشان هنوز به رشد و بلوغ عاطفی لازم نرسیده اند و انتخاب شان نادرست و یک انتخاب زودگذر و موقتی است که باید مقابل آن بیاستند.

دلیل مخالفت خانواده پسر ممکن است این باشد که پسرشان هنوز از نظر شغلی در وضعیت باثباتی قرار ندارد یا اینکه هنوز خدمت سربازی اش را تمام نکرده.

خانواده دختر نیز ادامه تحصیل دخترشان را ملاک قرار می دهند و ممکن است ازدواج را مانع پیشرفت فرزندشان بدانند و با او مخالفت کنند.

شرایط مالی برای ازدواج مهیا نیست

آماده نبودن جهیزیه کامل یکی از دلایل مخالفت خانواده دختر است.

خانواده پسر نیز ممکن است نداشتن بوجه کافی جهت مخارج عروسی، تهیه خانه و… را به عنوان دلیل مخالفت خود بیان کنند.

از انتخاب فرزندشان ناراضی هستند

ممکن است والدین به قضاوت روی آورند و بگویند

” پسرم ساده ست فریب دختر مردم رو خورده، دخترم یه کم صبر کنه عشق و عاشقی از سرش بیفته می فهمه من چی می گم”.

زندگی با طعم مخالفت والدین

ازدواج با وجود مخالفت والدین دردسرها و مشکلاتی دارد که ممکن است در ابتدا چندان به چشم نیاید.

از جمله پیامدهای احتمالی ازدواج با وجود مخالفت والدین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

عدم حمایت عاطفی

وقتی دختر و پسر وارد خانواده ای می شوند که چندان مشتاق و خواهان حضورش نباشند، ممکن است مورد بی مهری قرار گیرند.

کم محلی، سرزنش، انتقاد یا بی حرمتی، بخصوص برای خانم ها که از روحیه حساس تری برخوردارند، مشکل ساز می شود.

عدم حمایت مالی

ممکن است والدین با محروم کردن فرزندشان از دارایی یا میراث شان، همچنان به سرپیچی فرزندشان پاسخ دهند.

از دست دادن حمایت مالی در شرایط بحران مالی، بی کاری و مشکلات اقتصادی، و یا از دست دادن رفاه مالی که در خانه پدری داشته اند می تواند باعث تنش و مشکل گردد.

احساس تنهایی

احساس تنهایی در شرایطی که نیاز به کمک خانواده دارند (به عنوان مثال بعد از به دنیا آوردن فرزند، یا بعد از دعوا و کشمکش با همسر)، یکی دیگر از تبعات ازدواج با وجود مخالفت خانواده است.

در این شرایط حتی ممکن است زن و مرد یکدیگر را مقصر دانسته و اوضاع را بدتر کنند یا بگویند: بخاطر تو خانواده م منو رها کردن.

دلایل مخالفت خانواده با ازدواج

یارکشی کنید

شاید مطرح کردن مشکل تان با یکی از اقوام مورد احترام خانواده، شرایط را به نفع تان تغییر دهد.

علاوه بر این، ممکن است با این کار خانواده از میزان جدیت و تلاش یا چاره اندیشی تان بیشتر متوجه اهمیت مسئله شوند.

  • کمک گرفتن از روانشناسان و مشاوران: مشورت با یک متخصص علاوه بر این باعث می شود به خودشناسی بیشتری دست پیدا کنید، در پیدا کردن دلیل و راه حل این مشکل نیز کمک کننده است.

سوء تفاهم ها را برطرف کنید

  • مخالفت والدین اگرچه از روی خیرخواهی و نگرانی است اما نداشتن شناخت و آشنایی کافی نیز می توان باعث سوءتفاهم شود.

بنابراین سعی کنید فرصت شناخت بهتر برای والدین را فراهم کنید. از آن ها بخواهید بعد از آشنایی بیشتر مجددا تصمیم خود را بیان کنند.

مشکلات آغاز زندگی مشترک بدون جلب رضایت خانواده ها

عدم حمایت مالی:

وضعیت اقتصادی و ثبات مالی یکی از مهم ترین مسائلی است که در ازدواج باید در نظر گرفت. زمانی که زوج بدون کسب رضایت خانواده زندگی مشترک خود را شروع می کنند، خانواده ها نیز حمایت مالی خود را از آن ها قطع می کنند؛ این مساله به خصوص برای زوج هایی که از نظر مالی به ثبات نرسیده اند می تواند بسیار سخت و چالش برانگیز شود؛ حتی گاهی این اتفاق باعث می شود که خانواده ها فرزند خود را به طور کلی از ارث و دارایی های خود محروم نماید.

عدم حمایت عاطفی:

ممکن است در ابتدای ازدواج، احساس علاقه و هیجانات ناشی از آن باعث شود که طرفین به عدم حمایت عاطفی و بی مهری های خانواده، توجهی نشان ندهند، اما به مرور زمان و با کاهش و ثبات هیجانات اولیه، زوج متوجه تاثیرات بی مهری و نیاز به حمایت عاطفی از طرف خانواده را متوجه می شوند.

عدم حمایت عاطفی خانواده‌ها مواردی مثل سرزنش، بی حرمتی، کم محلی و انتقاد در مقابل دیگران است که برای خانم ها که روحیه‌ای حساس تر دارند بسیار سخت و آزار دهنده است.

احساس بی پناهی زوجین:

زوج ها در زمان های مختلف به ویژه در ابتدای ازدواج، به کمک و حضور والدین خود نیاز دارند، اما زوجی که بدون کسب رضایت خانواده ازدواج می کنند، در این شرایط احساس تنهایی و بی تکیه گاهی می کند. این احساسات منفی می تواند باعث کشمکش هایی در بین زوج شود و آن ها یکدیگر را مقصر طرد شدن از طرف خانواده بدانند، این درگیری های گاها می تواند باعث از بین رفتن حرمت ها در زندگی مشترک شود.

تاثیر منفی روی کیفیت رابطه:

اکثر خانواده ها، زمانی که فرزندشان بدون رضایت آن ها ازدواج می کند با آن ها قطع ارتباط می نمایند و بعضی نیز ارتباط خود را بدون پذیرش همسر فرزندشان ادامه می دهند. بدیهی است که معاشرت و رفت و آمد در چنین ازدواجی با تنش و اختلاف مواجه می شود. حتی اگر بعد از مدتی ازدواج زوج را بپذیرند، حس منفی آن ها نسبت به عروس و یا داماد ادامه دار خواهد بود.این موضوع می تواند بر کیفیت زندگی زوج اثرگذار باشد. برای مثال زمانی که زوج با مشکلی مواجه می شوند، خانواده با سرزنش و نظرات منفی به این مشکل دامن می زند.

مشکلاتی که زوج پس از ازدواج بدون رضایت والدین با آن دسته و پنجه نرم می کنند، عبارتند از:

نتایج مطالعات انجام گرفته، نشان می دهد که احتمال طلاق در ازدواج هایی که بدون رضایت والدین اتفاق می افتد، بسیار افزایش می یابد.

البته زوج هایی وجود دارند که علی رغم ازدواج با وجود مخالفت خانواده، موفق و شاد هستند و والدین نیز ازدواج آن ها را پذیرفته و نظرشان را تغییر داده اند، اما این موارد استثنا هستند، بنابراین بهتر است برای داشتن ازدواجی موفق، رضایت آن ها را کسب کنید.

مخالفت شدید خانواده با ازدواج

مخالفت پایان راه نیست!

قبل از این که مخالفت خانواده را به شانس و تقدیر نسبت دهیم و به زمین و زمان پرخاش کنیم یا تسلیم و افسرده شویم، لازم است به فکر راه حل باشیم.

  • اول از همه نقش خودتان در این شرایط را بررسی کنید:

این که نام دختر مورد نظرتان را از لیست ازدواج خود خط بزنید چون: “به دل مادرم ننشسته”

و یا تا چهل سالگی مجرد بمانید چون پدرتان به بهانه های خاص همه خواستگارهای تان را رد می کند. دلایل خوبی است که به نقش خود در این شرایط بیشتر فکر کنید.

مسلما توانایی ابراز وجود و مهارت بیان خواسته ها، احساسات و اهداف تان از زندگی، نه تنها در شرایط کنونی بلکه در سایر زمینه های زندگی نیز ضروری است.

راه کارهایی برای جلب رضایت خانواده برای ازدواج

برای جلب رضایت خانواده اولین اصلی را که باید در نظر بگیرید،حفظ حرمت و احترام والدین است؛ بنابراین خودتان حرمت ها را حفظ کنید و به طرف مقابلتان نیز این موضوع را یادآوری نمایید.

راه کارهایی که برای جلب رضایت خانواده پیشنهاد می کنیم عبارتند از:

  • با والدین خود صحبت کنید و به حرف های آن ها گوش دهید و دیدگاه آن ها را بشنوید.
  • شخص مورد نظر خود را در شرایط مناسب و به درستی معرفی کنید.
  • والدین خود را درک کنید، آن ها خوشبختی شما را می خواهند.
  • با رفتار خود به آن ها نشان دهید که از انتخاب خود مطمئین هستید و مسئولیت انتخابتان را به عهده می گیرید.
  • در کمال احترام با خانواده در این باره گفت و گو کنید.
  • سعی نکنید با لجبازی و انتقاد چیزی را درست کنید، زیرا این کار فقط اوضاع را بدتر می کند.
  • بهتر است قبل از بیان تصمیم برای ازدواج، ارتباط عاطفی خود را از خانواده مخفی نگه ندارید و آن ها را به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از وجود فردی در زندگی خود آگاه کنید، تا به صورت ناگهانی با تصمیم ازدواج شما مواجه نشوند.
  • با جبهه گیری و بحث و مشاجره با نارضایتی والدین خود برخورد نکنید.
  • برای راضی کردن خانواده از واسطه مورد اعتماد و مورد پذیرش والدین خود کمک بگیرید.
  • از خانواده ی خود بخواهید تا فرصتی برای آشنایی و تصمیم گیری را به شما و خودشان بدهند.
  • در مورد دیدگاه، نظر و معیارهای خود در مورد ازدواج با آن ها صحبت کنید.
  • گاهی اوقات راضی کردن یکی از والدین آسان تر بوده و می تواند به کسب رضایت از والد دوم بسیار کمک کند. برای مثال می توانید مادر خود را راضی کنید، در نهایت او در کسب رضایت از پدرتان نیز کمک خواهد کرد.
  • کمک گرفتن از یک مشاور مجرب می تواند در این زمینه بسیار مفید باشد.
مخالفت خانواده با ازدواج و جلب رضایت خانواده

نکات پایانی ازدواج با مخالفت والدین

هر فرد این حق را دارد که شریک زندگی خودش را انتخاب کند. پس اگر شما کسی را پیدا کرده اید که مطمئن هستید می توانید ادامه زندگی را با او باشید، هیچ اشکالی ندارد. مخالفت والدین با فرد مورد نظر شما می تواند باعث ایجاد فشار روحی زیادی شود، ولی شما می توانید با راهکارهای ارائه شده، برای جلب رضایت آن ها تلاش کنید.

اکثر والدین زمانی که متوجه می شوند، ازدواج با فرد موردنظر فرزندشان باعث خوشبختی و رضایت او از زندگی می شود، از مخالفت دست بر می دارند. اگر در موقعیتی هستید که خانواده شما یا طرف مقابلتان با ازدواج شما مخالف است، قبل از هر چیز باید احترام و حرمت ها را حفظ کرده و در کمال احترام رضایت والدین را جلب کنید.

اما اگر به هر دلیلی تصمیم گرفتید که علیرغم وجود مخالفت ها، ازدواج کنید باید تمام جوانب این کار را بسنجید و مسئولیت آن را به عهده بگیرید؛ بدون آمادگی لازم برای پذیرفتن مسئولیت و نتایج این کار، زندگی و آینده خود و طرف مقابل را به خطر می اندازید.

در صورتی که این نوع ازدواج را انتخاب کردید و هنوز بعد از ازدواج این اتفاق مورد پذیرش والدین شما نیست و همسرتان را دوست ندارند، بهتر است در مورد روابط با آن ها مرزهایی را مشخص کنید و در مورد محدودیت ها با آن ها صحبت کنید، این کار باعث می شود عدم پذیرش والدین صدمه ای به زندگی مشترک شما وارد نکند.

کمک گرفتن از یک مشاور متخصص و مجرب در تمامی این مراحل می تواند بسیار کمک کننده و موثر باشد.

ازدواج با وجود ناراضی بودن خانواده

تمامی مشکلات و مسائل مربوط به شروع زندگی و دغدغه های پسر و دختر برای فراهم کردن مشخصه های یک شروع زندگی یک طرف و راضی کردن خانواده برای ازدواج با فرد مورد نظر طرف دیگر خیلی مشکلات اقتصادی و فراهم کردن شرایط ازدواج آسان است که والدین نیز با سخت گیری ها و سنگ اندازی های خود بر آن افزوده و شرایط بسیار بدی را برای دختران و پسران رقم می زنند.

تمامی این نکات که والدین به فکر فرزندان خود بوده و آنان خوشبختی فرزندان خود را می خواهند درست است اما در بسیاری از موارد والدین به صورت غرض ورزانه به مسائل نگاه کرده و با ایراداتی که می گیرند نه تنها فرزند خود را سرافکنده کرده بلکه ضربه بسیار بزرگی به جامعه و اجتماع می زند. با این کار سن ازدواج بالا رفته و فساد در کشور افزایش میابد.

line-separator

مخالفت خانواده های خود

با این حال بسیاری از جوانان که مخالفت خانواده های خود را می بینند و البته این مخالفت ها دلایل خاصی دارد یعنی که مثلاً فرد مورد نظر ما تنها به خاطر نداشتن ماشین و یا دلایل پیش پا افتاده رد می شود با وجود مخالفت والدین خود ازدواج کرده و عواقب آن را به جان می خرند.

این مسائل بیشتر برای پسران اتفاق می افتد و عواقبی همچون عدم کمک والدین برای شروع زندگی که بسیار مهم بوده و یا قطع رابطه و ضربات روحی وارده بر جوان را در بر دارد.

line-separator

طبق نظر اکثر کارشناسان اینگونه زندگی ها سختی های دوچندان داشته و مدیریت و صبوری بیشتری از جوان را می طلبد تا زمانی که همه چیز طبق روال شده و مسائل عادی شود بنابراین توصیه ما به جوانان این است که در انتخاب خود دقت کرده سپس با سیاستی خاص والدین را در جریان گذاشته و سعی کنند بدون مخالفت آنان ازدواج کنند تا زندگی خوب و خوش را داشته باشند.

سایر سوالات خود را در بخش کامنت مطرح کنید: (خانواده مرکز مشاوره ستاره ایرانیان در کنار شماست)

  • چگونه خانواده پسر را راضی به ازدواج کنیم
  • مخالفت شدید خانواده دختر با ازدواج
  • دعای راضی شدن پدر دختر برای ازدواج
  • مخالفت خانواده با ازدواج
  • چگونه مادر دختری را راضی به ازدواج کنیم
  • مخالفت شدید خانواده پسر با ازدواج
  • دعا برای راضی شدن خانواده پسر به ازدواج

برای خواندن مقاله های بیشتر در رابطه با این موضوع به سایت ازدواج مراجعه کنید

source:

https://www.bonobology.com/how-to-convince-parents-for-love-marriage-without-hurting-them/

سوالات متداول

۱ - آیا هر مخالفتی از سوی والدین بد و مشکل ساز است؟

اگرچه ممکن است والدین در شناخت یا قضاوت دچار سوء تفاهم شوند اما به هر حال مخالفت والدین معمولا از روی خیرخواهی و دلسوزی است. مخالفت خانواده ممکن است به دلیل نامناسب بودن شرایط اقتصادی، عدم آمادگی فرزند برای تشکیل زندگی و یا سبک مستبدانه تصمیم گیری در خانواده باشد. همچنین نقش فرزندان در این شرایط، عدم ابراز وجود، ناتوانی در بیان خواسته ها و احساسات خود و ترس از پذیرش مسئولیت نیز به مخالفت و بی اعتمادی بیشتر والدین دامن می زند.

۲ - ازدواج با وجود مخالفت والدین چه مشکلاتی را در پی دارد؟

ازدواج علارغم مخالفت والدین می تواند باعث تجربه شرایطی ناخوشایند شود. کم محلی و پذیرفته نشدن از سوی خانواده همسر، احساس تنهایی و جدا شدن از خانواده، از دست دادن حمایت مالی گذشته از جمله مشکلات نارضایتی خانواده از ازدواج است که باید از قبل نسبت به آن آگاهی داشت.

۳ - در برخورد با مخالفت خانواده چه راهکاری کمک کننده است؟

اگر با دلایل منطقی از انتخاب و تصمیم خود برای ازدواج اطمینان دارید می توانید برای تغییر نگرش شان تلاش کنید.  صحبت کردن با خانواده، کمک گرفتن از یک واسطه، دریافت کمک های تخصصی روانشناسان و همچنین برطرف کردن سوء تفاهم ها و قضاوت های نادرست می تواند راهگشا باشد.

413 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »
  1. لعيا
    لعيا گفته:

    سلام
    من٢٣سالمه و حدود یک ساله که با اقایی دوستم ک ایشىون از فامیلای دور ما هستن
    پدرم دل خوشی از یکی از بستگان ایشون نداره و یکی از دلابل مخالفتشم همینه دیگه اینکه میکن شغلش مناسب من نیست ایشون میوه فروشی دارن و وضع مالیشونم خوبه اما پدرم دوست ندارن
    حالا من موندم و ی دو راهی چون واقعا دوستش دارم و برام خیلی سخته حتی تصمیم کرفتن چون نمیتونم خیلی راحت ازین علاقه بگذرم

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      اول از همه باید بدونید رضایت پدرتون بسیار مهمه چون تاثیر مستقیمی در آرامش زندگی شما داره … پس بهتره در این مورد صبور باشید و از افراد قابل اعتماد برای وساطت استفاده کنید

      پاسخ
  2. باران
    باران گفته:

    سلام.من چندین بار ازتون سوال پرسیدم.اما الان مشکلی پیش اومده که میخاستم راهنمایی کنید.من با یه پسر در دانشگاه اشنا شدم که البته نمیشد گفت دوست.ایشون مذهبی و خوبن.منم همینطور.مثل همیم.وقتی بامن موضوع رو مطرح کردن برا ازدواج بامن ،بامادرم صحبت کردن و اومدن خاستگاری.فقط مادرشون اومد ودیگه نیومدن.خانوادش به شدت مخالفن.وهیچ دلیلی نداره مخالفت اونها جزاینکه میترسن که خودش انتخاب کرده وگرنه ما ازنظر اعتقادی فرهنگی و…مثل همیم.مخالفت اونها غیرمنطقی هست.وهیچ دلیل معتبری ندارن.ایشون خیلی منو میخان.منم همینطور چون مناسب هم هستیم.من صبرکردم تا موقعیتشون درس بشه.حالا بعد چندماه با اصرارای ایشون مادرشون زنگ زد ومن کاملا خودمو اماده کرده بودم برا ازدواج.و دوستان نزدیک من باخبر شدن که میخام بعدصفر ازدواج کنم اما ایشون به من یهو گفت فعلاصبرکن .مثل اینکه خانوادشون دوباره مخالفت شدید کردن.ومن سره این موضوع به شدت روحم داغون شد.خاستم ازشون جداشم.اما نتونستم.ایشون هم مدام از من میخان بزار تا همه چیو درس کنم.میگن وقتی ببینن اینقد برات پافشاری میکنم راضی میشن.و به عقیده ایشون وقتی بیای تو زندگی و ببینن خوبی دوست دارن.ازتون خواهش میکنم منو کمک کنید.نمیتونم تصمیم بگیرم.لطفا راه بزارین جلوم

    پاسخ
  3. محمد
    محمد گفته:

    سلام
    من هر کسی رو که واسه ازدواج انتخاب کردن تا حالا و به دلایلی از اون خوشم اومده پدر و مادرم مخالفت کردن با توجه به اینکه من دیگه عقلم میرسه و ۲۶ سالم با اونا نیخوان اون چیزی رو که خودشون میخوان پیشنهاد میدن واقعا از دستشون خسته شدم -به تازگی هم از کسی خوشم اومده که وضع مالیشون خوب نیست و دختر یک کارسطح پایین داره اما دختر خوب و با حیایی هست و من از این رفتار و خصوصیاتش خوشم میاد ولیی پدر و مادرم مخالفت میکنن ،نمیونم دیگه چیکار کنم تا حالا چند بار باهاشون حرفم شده اونا تهدید میکنن که ما نیستیم من هم لجباز تر از اونها میگم اگه نیاین خودم میرم خواستگاریش و تا اخر عمرم سراغ منو نگیرین.

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      از وساطت بزرگان در این مورد استفاده کنید … شاید نگرانی های خانواده رو باید جدی گرفت … بهتره در این مورد با خانواده صحبت کنید چون باید معیارهای خودتون رو واحد کنید …
      این کارو حتما” باید انجام بدید
      در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

      ۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵

      پاسخ
  4. Amir.r
    Amir.r گفته:

    سلام خسته نباشید
    من پسری هستم ۱۹ ساله که عاشق دختری از اقوام یعنی دختر عمم شدم که ۱۱ ماه ازم بزرگتره
    خییییییلی دوستش دارم و سن و این چیزا برام مهم نیست
    نگرانیم اینه که ازدواج کنه
    اگرم ازدواج کنه من دیگه نمیتونم البته انگیزه ای برای ادامه تحصیل که پدرم خیلی اصرار داره ادامه تحصیل بدم ندارم
    اگر به پدرم یگم میگه حالا فعلا درسات را بخون تا بعد
    نمیدونم چطور بهش بگم راستش یه کم کم رو و خجالتی هستم
    من میخوام این سه چهار سالی که مشغول به تحصیلم در دوره نامزدی به سر ببرم و بعد از درسم که ۲۳ ساله میشم عروسی و این چیزا
    راستش میترسم ازدواج کنه ترسم اینه البته دختر عمم فکر نکنم بدونه که دوستش دارم
    میشه راهنماییم کنید چطوری باپدرم صحبت کنم که مخالفت نکنه
    راهنماییم کنید خیلی ممنون میشم

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      اگر شرایط ازدواج رو دارید .. یعنی استقلال مالی و اقتصادی دارید و میتونید یک زندگی رو اداره کنید بهتره اقدام کنید و گرنه شما بدون در نظر گرفتن شرایط هیچ حرفی برای گفتن ندارید … شرایط سختی رو دارید ولی باید واقعیت هارو هم در نظر گرفت … به هر حال در این مورد میتونید با مادرتون و هر فرد قابل اعتمادی که در کنارتون هست مشورت کنید
      ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
      ۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴
      ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

      پاسخ
  5. ملیکا
    ملیکا گفته:

    ببخشید مامان من با شوهرم مشکل داره زندگی رو برام جهنم کرده اون تا به حال نگفته با ازدواج ما مشکل داره ولی رفتارش به وضوح نمایانگر اینهکه از شوهرم خوشش نمیاد شوهرم پسر عمه ام هست تازه قبل از اینکه که بیاد خواستگاری من مامانم باهاش خوب بود اما حالا نه وقتی هم که میریم ده خودمون جلو شوهرم چیزی بهم نمیگه اما وقتی بر می گردیم شهر دوباره همینطور اذیتم میکنه اون بهم طعنه میزنه. حتی روزی که ما عقد کردیم به من تبریک نگفت من هنوز ازدواج نکردم ولی دلم میخواد راحت شم ازدواج کنم الان هم سوم دبیرستان هستم هفده سالمه. دارم کم کم از رفتارای مامانم دیوونه میشم . تو رو خدا کمکم کنید

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      کار خاصی نمیتونید بکنید … فقط امیدوارم شوهرتون درک بالایی داشته باشه و بتونه چنین رفتاری رو با گذشت ازش عبور کنه
      و گرنه رفتار مادرتون رو نمیتونید تغییری بدید و باید باهاش سازگار بشید … چون ایشون با ازدواج شما مخالفه و نظر ایشون رو چیزی نمیتونه تغییر بده

      پاسخ
  6. فرناز
    فرناز گفته:

    سلام ببخشید من یه خاستگار دارم که خودش اخلاقش فوق العادست و تحصیل کردست فقط دو خواهرش طلاق گرفتن و مامانشم کمی تند اخلاقه بنظرتون چیکار کنم؟ دوستش دارم

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      در این مورد تا با کسی معاشرت و مراوده نداشته باشید نمیتونید در موردش نظر بدید … یعنی باید با ایشون به مدت ۶ ماه تا ۹ ماه نامزد باشید و رفت و آمد کنید تا بتونید در این مورد به قطعیت برسید

      پاسخ
  7. سمیر
    سمیر گفته:

    پسر ۲۲ ساله هستم و عاشق دختری هستم که با احساس او زنده هستم ما هر دو تصمیم ازدواج داریم ولی پدر اون میگه من دختر خوده به غریبه نمیدم و ما هر دو خیلی ناراحت هستیم نمیدونم چی کار کنم.

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      خب دوست عزیز شما میتونید شانس خودتون رو با صبر کردن و استفاده از واسطه هایی قابل اطمینان امتحان کنید و گرنه باید واقعیت رو بپذیرید و یا اینکه شرایط زندگی شما اونقدر خوب و خاص باشه که بتونید نظر خانواده ایشون رو به خودتون جلب کنید

      پاسخ
  8. marzieh
    marzieh گفته:

    سلام من مادرم مشاورازدواج است نظرنسبتاموافقی نسبت به بعضی ازخواستگارانم دارم اما به دلیل اینکه خجالت میکشم به پدرومادرم می گویم می خواهم درس بخوانم اما هردوازتمایل من به ازدواج خبردارنداخیرامادرم به من گفته توآمادگی ازدواج رانداری چون قهرمیکنی اما من که ازدرون خودم خبردارم میدانم هرآنچه برای اینکه بتوانم فردمقابلم راخوشبخت کنم دارم قهرکردن دربعضی مساءل عادی است آنان ازمن می خواهندکوه صبرباشم درحالی که برای یک دخترجوان این کارسختی است دیگرناامیدشده ام سنم نزدیک بیست سال است اما بنا به شرایط تحصیلم درکم وفهمم ازمساءل خیلی بیشترازهمسنان خودم است این راحتی دیگرهمکاران مادرم تأییدکرده اند به خاطراین که به ازدواج اصلا فک نکنم برنامه ی فعالیت های خودمرراازهفت صبح تاهفت شب ریخته ام ووقتی شب به خانه می آیم تنهاکاری که میکنم خوابیدن است اما بااین حال باکوچکترین وقفه درکارهایم به فکرازدواج می افتم وافسوس میخورم که به من اجازه این کاررانمی دهندنمی دانم واقعاچه کاربایدبکنم لطفاراهنماییم کنید.

    پاسخ
  9. درنا
    درنا گفته:

    سلام.من ۲ساله ک باپسری دوستم خیلی همدیگرو دوست داریم .ولی خانوادش مخالفن میگن باید از فامیل یا هرکسی ک ما انتخاب کردیم بگیری.ججفتمون هم سنیم ۲۴سالمونه.اصلیتش ایرانی نیس مال هرات افغانستانه ولی ب قیافه خودشو خانوادش اصلا نمیخوره.بعد من خانوادشو درنظرگرفتم اخلاق و رفتاراشونو خیلی خانواده خوبی داره .خیلی تو خانوادشون احترام هست و خیلی چیزای دگ.خودشو خیلی امتحان کردم و محک زدم با هم خیلی خوبیم و تفاهم داریم.توروخدا کمکم کنید .نمیتونم بیخیالش شم یعنی جفتمون اینجوری ایم.فقط نگید نمیشه و… فقط راه بزارید ک ب هم برسیم

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      دوست عزیز شما که نمیتونید خانواده خودتون رو دور بریزید پس باید به نظراتشون احترام بگذارید چون با شرایطی که از ملیت دیگریست نمیتونن اعتماد کنن و مخالفتشون ادامه پیدا خواهد کرد
      به نظر ما هم این ازدواج با چنین شرایطی نتیجه ای نخواهد داشت مگر از بزرگان فامیل بتونید برای وساطت استفاده کنید

      پاسخ
  10. ویکتوریا
    ویکتوریا گفته:

    با سلام.
    من دختری ۲۸ ساله هستم که حدودا ۴ ساله با ی اقایی اشنایی دارم و ایشون هم ۳۲ ساله هستن.دو سال پیش با خانواده برای جلسه اول اومدن خونه ما و بعد ازینکه رفتن مادرش بشدت مخالف کردن و دو ساله که ایشون دارن تلاش میکنن که خانوادشو راضی کنن.حتی از بزرگان خانواده هم کمک گرفتن که بی فایده بوده و مادر ایشون بدلایل غیرمنطقی مخالفت میکنن و بهانه هایی میگیرن.ما با هم صحبت کردیم و شرایطامونو با هم تطبیق دادیم…از لحاظ سن هم کم سن و سال نیستیم که و تمام این مدت امیدوار بودیم که شاید روزی ببینن اصرار میکنه پسرشونراضی شن اما ایشون حتی حاضر نشدن منو ببینن که چند جمله ای با من صحبت کنن.اینم بگم که از لحاظ تحصیلات هر دوارشد و حتی از لحاظ ظاهر و سطح خانواده هم من مشکلی ندارم اما…
    اما به تازگی ایشون از اصرار و تلاش خسته شدن و گفتن که جدا شیم چون فایده نداره و راضی بشو نیستن چون خانوادش گفتن یا ما یا اون…واقعا برای من سخته خیلی سخته چون ما همو خیلی دوست داریم و صادقانه باهم بودیم…الانم که ازش بی خبرم همش میگم شاید مادرشون راضی شن اما نمیدونم واقعا….با این جور خانواده ها چیکار باید کرد؟؟نمییدونم امیدی هست که…؟؟ا

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      خب وقتی نتونسته رضایت خانواده رو بدست بیاره ..چاره ای بجز جدایی نمی مونه
      بهتره شما هم خودتون رو درگیر رابطه ای تاریخ مصرف گذشته نکنید و به آینده فکر کنید

      پاسخ
  11. باران
    باران گفته:

    وقتی مخالفت غیرمنطفیه باید واقعا چیکارکرد؟هم دانشگاهیم منو میخاد وباهم دوس بودیم.البته من وایشون باهیچ کس تاحالا نبودیم وفقط باهمیم.همون اول خانوادم درجریان بودن چون به قصد ازدواج اشناشدیم.و با اینکه کاملا ازنظر زیبایی و اخلاق مورد پسند ایشون هستم.هم باحجابم هم ازنظر فرهنگی و…به هم میایم.یعنی من هیچ مشکلی ندارم.اما خانوادش سراینکه خودش منو خاسته مخالفن.با اینکه رابطه ما سنکین بوده وخانوادشم نمیدونن باهم حرفم زدیم.منو این اقاپسر کاملا به هم میایم ولی مخالفت بی دلیل وبی منطق خانوادش کلافه کنندس.طوری که تمام کسایس که مارو میشناسن میگن ازهمه نظر خوبی و نجیبو باحجابم هستی ولی این مخالفت چرا صورت میگیره.این اقا پسر داره سعی میکنه راضیشون کنع.اما چی کارکنیم؟از همه نظر به هم میایم ومناسب همیم.اما مخالفن؟ایشون میگه وقتی بیای توخانوادم وببینن اخلاقت خوبه باهات خوبن.تروخدا راهنمایی کنید که چیکارکنیم؟

    پاسخ
  12. يثم
    يثم گفته:

    .من ده ساله دختریو دوسدارم البته اونم منو دوست داره.تو اینم ده سال بدلیل شرایط اقتصادی و سن کم اصلا خواستگاری نرفتم تا پارسال(۱۳۹۳)که هم خونه خریدم هم ماشین هم خدمت سربازی رفتم.
    زنگ زدیم به باباش که مامیخوایم بیایم خواستگاری ولی اجزه ندادن به هر دری زدیم نشد حتی ازطریق عموی دخترموردعلاقم واردشدیم اما نشد. حالا قصد فرار داریمو میخوایم شکایت کنیم.بنظرتون دادگاه کمکمون میکنه؟
    حالا قصد فرار

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      زندگی که با فرار بخواد شروع بشه نمیتونید انتظار خوشبختی در اون داشت و شما همه چیزاییکه در این مدت بدست آورید رو در چشم به هم زدی از دست خواهید داد
      بهتره کمی واقع باشید و از روی احساسات تصمیم گیری نکنید …

      پاسخ
  13. احمدی
    احمدی گفته:

    سلام من دوساله یکی رو میخوام رفتم خاستگاری بعد اونا گفتن ما تحقیق میکنیم و بهتون خبر میدیم ب که دادن گفتن که عموهای دختره راضی نیستن الان خوده دختره هم میگه من هم بیخیال شدم بعد بهم میگه میخوام بیشتر فکر کنم یه خاستگار دیگه هم داره ولی ما دو سال با هم دوست بودیم و قرار ازدواج داشتیم

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      به هر حال چنین روابطی آزمون و خطاست …چون ممکنه به هزار دلیل به نتیجه نرسه و ربطی به دوست داشتن شما هم نمیشه چون در ایران ازدواج علاوه بر پیوند دو نفر هست ، پیوند دو خانواده هم به حساب میاد

      پاسخ
  14. sara
    sara گفته:

    من همون سارا هستم خواستم اینو بگم که ما روزی که مادر و خواهرش اومدن اشنایی عمم و دختر عمم بودن و اونا هم از نظر مالی و ظاهری از نا سرتر بودن ایا ممکنه حضور اونا باعث شده باشه که من دیده نشم و مخالفت بشه حتی عمه من من رو جلو اونا کوچیک کرد و دختر خودشو بالابرد و بعدا من متوجه شدم که مادرش خواسته برن خواستگاری دختر عمم بنظر شما مشکل کجاست

    پاسخ
  15. حسین
    حسین گفته:

    سلام من دانشجو بودم با دختری آشنا شدم که یک مرتبه هم ازدواج کرده بود و بعد از مدتی کوتاه زندگی مشترک طلاق میگیرد و من الان ۲ سال هست که با خانواده در گیر هستم که راضیشون کنم ولی به هیچ صراطی مستقیم نمیشن و میگن بیاد از این ازدواج دست بکشی ولی ما خیلی به هم وابسته شدیم نمیدونم باید چکار کنم؟
    لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • ►Responder◄
      ►Responder◄ گفته:

      به هر حال شما باید بتونید رضایتشون رو بدست بیارید و در این مورد باید صبور باشید و بتونید توجیهشون کنید … در ضمن میتونید با فردی قابل اعتماد در فامیل و یا خانواده دراین مورد صحبت کنید تا واسطه شما در این مورد بشه … به هر حال نباید در این مورد پیشگویی کنید …چون ممکنه موضوع طور دیگه ای تموم بشه

      پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *