آیا ازدواج در سن کم خوب است؟ سن کم دختر در ازدواج تاثیرگذار است؟ بسیاری از والدین بر این باورند که اختلاف سنی برای دختران و پسران به منظور ازدواج الزامی است. این بحث درست است  اما آنان این نکته را در نظر نمیگیرند که اختلاف سنی در ابتدا برای همگان مشکل ساز نیست به این معنی که بسیاری از زوجین در سال های اخیر با اختلاف سنی کم و یا با سنی یکسان ازدواج کرده و زندگی خوشی را تجربه کرده اند اما بعضی نیز با همین شرایط دچار مشکل می شوند درواقع این موضوع بسته به بلوغ فکری و آن خواست فرد از زندگی دارد و شرایط فکری زوجین است که وضعیت زندگی و شرایط آن را رقم می زند.

سن کم دختر در ازدواج

اما شرایط و آمار نشان می دهد که اختلاف سنی زیاد همواره مشکل ساز بوده است.

طرز تفکر و همچنین عقیده ی آنان بسیار متفاوت است و هنگامی که چند سالی از زندگی بگذرد، این اختلافات با توجه به انگیزه زندگی آنان که فرد بزرگتر حال و حوصله کاری نداشته و فرد کوچکتر خواهان شادی و تفریح است ، نمایان می شود.

اصولاً در این موارد دختران بسیار کوچک تر بوده و مردان با سن زیاد انتخاب می شوند!

جالب است بدانید که در قدیم، همواره عقیده بر این بوده است که دختران با سنین کم می بایست با پسرانی بالغ و با سنین بالا ازدواج کنند اما هر چه جلوتر آمدیم این اختلاف کمتر شده و زندگی ها بهتر شده است. زیرا اختلاف سنی کم فاصله طرز تفکر کمتر را در بر داشته و زندگی ها زیبا تر خواهند شد.

فرصت یا تهدید سن کم دختر در ازدواج

ازدواج دختر در سن کم، موضوعی که در گذشته یک رسم و سنت بوده، امروزه به یک چالش تبدیل شده است. اکنون سن کم دختران در ازدواج مخالفان و موافقانی دارد که هر گروه دلایل خاص خود را عنوان می کنند.

عده ای سن کم دختر در ازدواج را یک فرصت می دانند:

همراه با شوهرت جوانی می کنی، از زندگی جلو می فتی، کمتر درگیر رابطه قبل ازدواج و شکست روحی می شی و…

عده ای دیگر نیز این شرایط را یک تهدید و خشونت علیه زنان به شمار می آورند: ” دختری که نمی تونه از نظر قانونی گواهی نامه رانندگی بگیره و جاهای رسمی امضاء بزنه، چطور می تونه آماده مادر شدن و همسری کردن باشه؟”

سن کم دختر در ازدواج

ازدواج زودرس یا ازدواج در سن کم

ازدواج زودرس یا ازدواج در سن کم طبق تعریف به ازدواج قبل از ۱۸ سالگی گفته می شود که نوجوان، از نظر بلوغ جسمانی و شناختی_عاطفی به رشد کافی نرسیده است.

با تغییر سبک زندگی از حالت سنتی گذشته به زندگی مدرن، اکنون دیگران دختران تنها در نقش زن خانه دار و فردی که از نظر اقتصادی به پدر سپس به همسر خویش وابسته است، قرار ندارد.

امروزه همراه با افزایش سطح تحصیلات و افزایش میزان شاغل بودن دخترها، شاهد بالا رفتن سن ازدواج دختر و پسر هستیم.

با این وجود همچنان عده ای از دخترها به دلایل مختلف، در سن کم وارد خانه بخت می شوند.

دلایل ازدواج زودهنگام دخترها

علت سن کم دخترها در ازدواج می تواند در تقسیم بندی زیر قرار گیرد:

اصرار دختر

تجربه عشق ناگهانی در دوره نوجوانی را می توان یکی از دلایل سن کم دختران در ازدواج عنوان نمود.

همچنین دخترانی که برای فرار از تنش های خانه پدری، کسب استقلال و نزاع با والدین ازدواج را انتخاب می کنند، در این دسته از ازدواج های زودهنگام قرار می گیرند.

این موضوع بخصوص در خانواده هایی که تسلط کمی بر فرندشان دارند و یا نگران تهدید هایی از جنس (فرار و خودکشی) هستند، بیشتر به چشم می خورد.

اجبار خانواده 

اجبار خانواده ها برای ازدواج فرزندشان در سن کم ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد از جمله:

  1. نگرانی از مجرد ماندن دخترشان
  2. شرایط بد اقتصادی
  3. حفظ پاکدامنی و نگرانی بابت به گناه افتادن یا از دست دادن آبروی خود و فرزندشان

دردسرهای ازدواج دخترها در سن کم

فرار از خانه یا بازگشت به خانه؟!

هرچند لزوما سن کم دختر در ازدواج نشان دهنده ی شکست در ازدواج نبوده و همه دخترانی که در سن کم ازدواج می کنند، با پشیمانی و افسوس از زندگی و انتخاب خود صحبت نمی کنند.

اما سن کم دختر در ازدواج به احتمال بیشتری با مسائل و مشکلات زیر همراه است:

محرومیت بیشتر از تحصیلات 

سن کم دختر در ازدواج بخصوص اگر با فقر اقتصادی و افزایش مسئولیت ( خانه داری، تربیت فرزند) همراه باشد، منجر به محرومیت از تحصیلات و شغل می شود.

این موضوع بخصوص برای دخترهایی که از استقلال کافی برخوردار نیستند و در تصمیمات مهم تابع نظر همسر و خانواده همسرشان قرار دارند بیشتر به چشم می خورد.

علاوه بر این آموزش ناکافی خود باعث وابستگی بیش تر و ضعف مهارت های اجتماعی، فرزندپروی و همسرداری می گردد.

حاملگی های زودرس و ناخواسته

طبق تحقیقات صورت گرفته بارداری های زودرس، احتمال سقط جنین یا تولد نوزاد نارس و کم وزن را افزایش می دهد.

همچنین دختران کم سن که از حمایت اجتماعی و مهارت های لازم برخوردار نیستند به احتمال بالاتری در بزرگ کردن و تربیت فرزندان، با نگرانی و ناتوانی دست و پنجه نرم می کنند.

انزوا: دختران کم سن که بر اثر عشق شدید نوجوانی و یا اصرار خانواده ازدواج می کنند ممکن است با ترک تحصیل و رها کردن لذت ها و تفریحات اجتماعی دوستانه ای که در گذشته داشته اند، به انزوا برسند.

مزایا و معایب ازدواج در سن کم

یکی از موضوعات بحث برانگیز در ازدواج، ازدواج در سن کم می باشد. برخی افراد ازدواج در سن کم را بهتر می دانند و برخی نیز با این موضوع مخالف هستند. منظور از ازدواج در سن کم، ازدواج زیر سن ۲۰ سال است. آمار نشان می دهد که حدود ۳۳ درصد از زنان در کشورهای در حال توسعه در سن کم ازدواج می کنند.

برخی از ازدواج ها در این سن با شکست روبرو می شود و برخی نیز موفق هستند. در این مقاله قصد داریم معایب و مزایایی که ازدواج در سن کم دارد را بیان کنیم.

مزایای ازدواج در سن کم    

منظور از سن کم در این مقاله سنِ ۱۷سال به بالا است، نه سنی مثل۱۰ سالگی. بنابراین مزایایی که در این قسمت نیز بیان می شود، مربوط به ازدواج در این محدوده سنی می باشد.

  • افراد در سن کم توقعات کم تر از زندگی دارند.

با افزایش سن به ویژه در دختران سطح توقع و انتظارات آن ها از همسر و شریک زندگیشان افزایش پیدا می کند و این موضوع باعث می شود آن ها در انتخاب خود سخت گیرتر شوند و فرصت های زیادی را از دست بدهند. همچنین در سن بالاتر افراد به خصوصیات و ویژگی های فرد مقابل خود حساس تر می شوند و نمی توانند ایرادات کوچک را نیز نادیده بگیرند. در صورتی که در دوران نوجوانی و سن کم، این سخت گیری و انتظارات بسیار کم تر است.

افراد در سن کم، انتظار خانه و ماشین گران قیمت و لوکس را ندارند و علاقه و دوست داشتن برای آن ها در اولویت است، بنابراین آن ها برای رسیدن به کسی دوستش دارند، می توانند از خواسته های خود صرف نظر کنند یا برخی خصوصیات فرد مقابل را نیز نادیده بگیرند؛ البته این می تواند هم مثبت و هم منفی باشد، این ویژگی ها در صورتی مثبت است که فرد خود را کامل فراموش نکند و همه خواسته های خود را نادیده نگیرد و همچنین ایراداتی که در فرد مقابل وجود دارد، ایرادات بزرگ و مساله ساز نباشند.

برای مثال در سن کم فرد می تواند زودرنج بودن فرد مقابل را به خاطر خصوصیات دیگری مثل مهربان بودنش نادیده بگیرد، در حالی که در سنین بالا این اتفاق نمی افتد یا به ندرت می افتد.

  • برای رسیدن به آمادگی لازم برای بارداری فرصت دارند.

یکی از مزایای ازدواج در سن پایین این است که عجله ای برای کارها وجود ندارد. آن ها می توانند از کنار هم بودن لذت ببرند بدون این که به بارداری و بچه دار شدن متمرکز شوند. آن ها زمان کافی برای مستقل شدن، لذت بردن دو نفره از زندگی و برنامه ریزی برای زمان مناسبِ بچه دار شدن را دارند.

اما یکی از دغدغه هایی که افرادی که در سن بالا ازدواج می کنند دارند، این است که باید هر چه زودتر برای بارداری اقدام کنند.

  • غرایز جنسی کنترل می شود.

یکی از دغدغه های هر فرد پس از رسیدن به بلوغ جنسی، کنترل غرایز جنسی است. اگر کنترل و پاسخ گویی به نیاز جنسی به صورت اصولی و به درستی انجام نشود، می توانند باعث ایجاد مشکلات زیادی در فرد شود.

فردی که در قالبی غیر از ازدواج و با روابط نامشروع نیاز جنسی خود پاسخ می دهد، در آینده فردی عصبی، پرخاشگر و مضطرب خواهد بود. ازدواج در سن کم فرصتی برای پاسخ گویی به غریزه جنسی در قالب یک رابطه سالم و تایید شده را به دختر و پسر می دهد و این می تواند فشارهای ناشی از کنترل یا عدم پاسخگویی به این نیاز را از بین ببرد.

  • آن ها فاصله سنی کم تری با فرزندان خود دارند.

زمان که زوجی در سن کم ازدواج می کنند، احتمالا در سنین پایین تری نیز بچه دار می شوند. در نتیجه آن ها برای نگه داری از فرزند خود، توانایی و صبر بیشتری دارند و همچنین اختلاف سنی پایین تری با فرزندشان خواهند داشت که باعث نزدیکی و درک بیش تر آن ها نسبت به فرزندشان خواهد شد.

  • زودتر به تفاهم و مدارا می رسند.

ازدواج در سنین پایین این فضا و فرصت را به زوج می دهد تا یکدیگر را به خوبی بشناسند و خصوصیات مشترک بیش تری نیز پیدا کنند. همچنین از آن جا که در سن پایین معمولا شرایط ایده آلی برای زندگی آن ها فراهم نیست، آن ها تلاش می کنند با مدارا و همدلی با یکدیگر این مسیر را طی می کنند و در این راه با کم و کاستی ها بسازند تا به شرایط ایده آل خود برسند.

طی کردن این مسیر همدلی، تفاهم و سازش بین زوج را افزایش می دهد و باعث می شود آن ها از نظر عاطفی نیز به یکدیگر نزدیک تر شوند.

  • زودتر از یک مجرد به بلوغ فکری می رسند.

وقتی افراد در سنین پایین ازدواج می کنند، مسئولیت یافتن خانه، مدیریت مالی و حفظ شغل در اولویت آن ها قرار می گیرد. در صورتی که آن ها دانشجو نیز باشند، باید برای هر یک از کارها و مسئولیت های دیگر برنامه ریزی کرده و آن ها را مدیریت کنند و این نیاز به سخت کوشی و از خودگذشتگی خواهد داشت.

همچنین از آن جا که می دانند و رفتار و تصمیم گیری های آن ها به طور مستقیم روی شریک زندگیشان اثر می گذارد، سعی می کنند تصمیمات منطقی و بهتری داشته باشند. این مسائل باعث می شود تا آن ها به زندگی نگاه متفاوتی پیدا کنند، که به دیدگاه یک بزرگسال بالغ نزدیکتر است.

  • آن ها زودتر مسئولیت پذیر می شوند.

همان طور که گفته شد یک فرد متاهل خود را در مقابل شریک زندگیش مسئول می داند و این موضوع را درک می کنند که تصمیم گیری های او می تواند اثرات مستقیمی روی فرد مقابل و زندگی مشترکشان داشته باشد، در نتیجه تلاش می کند تا تصمیم های درستی را اتخاذ کند و مسئولیت تصمیمات خود را برعهده بگیرد.

زمانی که فردی در سن پایین ازدواج می کند، با گذشت زمان مسئولیت های بیش تری به عنوان همسر و بعدتر به عنوان والدین احساس می کند، در نتیجه فرصت برای ایجاد احساس مسئولیت در او ایجاد می شود و آن ها زودتر از فردِ مجردی که این وظایف را ندارد، مسئولیت پذیر خواهند شد.

  • آن ها روابط ناموفق کم تری تجربه کرده اند.

افرادی که در سن بالاتری ازدواج می کنند، معمولا روابط عاطفی ناموفق بیش تری را تجربه می کنند که هر کدام از این ناکامی ها می تواند روی روابط آینده آن ها نیز اثرگذار باشد و روابط جدید را دچار پیچیدگی کند.

کسانی که در سن پایین تری ازدواج می کنند، به دلیل تجربیات منفی کم تر، مشکلاتی از این قبیل را نخواهند داشت. بنابراین زوج در رابطه خود مسائل کم تری از گذشته دارند که نیاز به حل و فصل داشته باشد.

  • احتمال رسیدن به پیشرفت اقتصادی افزایش می یابد.

زمانی که دختر و پسر در سن کم تصمیم به ازدواج کردن، می گیرند، احتمالا با مشکلات مالی و شغلی نیز روبرو هستند؛ این مساله باعث می شود آن ها برای رسیدن به خواسته ها و رفع نیازهای اولیه شان، از نظر مالی برنامه ریزی و مدیریت داشته باشند؛ آن ها نسبت به همسن های مجرد خود بیش تر به فکر برنامه ریزی برای آینده و پس انداز کردن خواهند بود در نتیجه از تفریحات و خوش گذرانی های بی مورد خود دست بر می دارند. این انگیزه و تلاش و در کنار آن برنامه ریزی و مدیریت مالی باعث می شود، امکان پیشرفت اقتصادی آن ها نسبت به همسن های مجردشان بسیار بالاتر باشد.

  • داشتن شریک زندگی می تواند لحظات سخت زندگی را آسان کند.

ازدواج در سن کم باعث می شود که دو نفر مراحل مختلف زندگی از تحصیل تا پیدا کردن شغل و بعد از آن ها بچه داری را با یکدیگر سپری کنند، این اتفاق و مشکلات ناشی از آن می تواند در برخی از زندگی ها باعث بی ثباتی رابطه شود، اما زمانی که دو نفر به شریک زندگی خود اطمینان دارند و می توانند به عنوان حامی و پشتیبان روی او حساب باز کنند، زندگی بهتری خواهند داشت؛ در چنین شرایطی، ازدواج می تواند نقطه قدرت و قوت فرد باشد.

یکی از مزایای ازدواج در سن پایین است که آن ها در سختی ها و مشکلات زندگی، شریک زندگی را در کنار خود و به عنوان پشتیبان دارند. البته همانطور که گفته شد، این امر وقتی اتفاق می افتد که به ازدواج به عنوان یک کار دو نفره و مشترک نگاه شود و دو نفر برای هم پشتیبان و تکیه گاه باشند.

معایب ازدواج در سن کم

ازدواج در سن کم علی رغم مزایایی که دارد، با معایب و مشکلاتی نیز همراه است که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد.

  • مشکلات ناشی از ناپختگی و بی تجربگی به خاطر سن کم

ناپختگی و بی تجربگی طرفین در ازدواج با سن کم باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد. زیرا آن ها هنوز از نظر عاطفی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و… به رشد کافی نرسیده اند و مهارت های لازم برای سالم نگه داشتن یک رابطه را بدست نیاورده اند، بنابراین ممکن است در درک شرایط زندگی، درک متقابل و دیگر مسائل زندگی دچار تعارضات و مشکلاتی شوند.

  • دخالت خانواده ها در زندگی بیش تر است.

یکی از معایبی که در این نوع ازدواج وجود دارد، این است که خانواده ها با هدف راهنمایی و کمک کردن، در تصمیم گیری و زندگی زوج مداخله می کنند( البته گاهی نیز این اتفاق یک مداخله محض است). دخالت خانواده ها می تواند باعث آسیب زدن به زندگی و رابطه زوج شود.

  • ترک تحصیل و یا اهداف شخصی زوج

اکثر زوج هایی که در سن کم ازدواج می کنند، احتمالا در حال تحصیل هستند. مشغولیت و مسئولیت های زندگی گاهی باعث می شود که فرد ترک تحصیل کند یا دچار افت تحصیلی شود؛ گاهی نیز افراد بعد از ازدواج، اجازه ادامه تحصیل و دنبال کردن اهداف را به همسر خود نمی دهند. گاهی نیز هر دو طرف اهداف شخصی که قبل از ازدواج داشتند را فراموش کرده و آن را رها می کنند.

  • ایجاد ناامیدی و پشیمانی از ازدواج زودهنگام در طرفین

یکی از مشکلاتی که پس از ازدواج به خصوص برای پسران اتفاق می افتد این است که وقتی در گروه همسن های مجرد خود قرار می گیرند و آزادی عمل آن ها را نسبت به خود مقایسه می کنند، احساس می کنند فرصت ها و شرایطی که مجردی دارد را از دست داده اند و از این که ازدواج کرده اند پشیمان می شوند.

اگر این حس در آن ها غالب شود، می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی آن ها شوند و حتی آن ها را تا جدایی پیش ببرد.

  • ایجاد حس پشیمانی از همسر انتخابی خود

در سن کم بلوغ عاطفی و هیجانی به اندازه کافی شکل نگرفته است و بیش تر انتخاب ها صرفا براساس احساسات و هیجانات است، همچنین از آن جا که فرد ثبات عاطفی ندارد، به مرور زمان معیارها و سلایق او در انتخاب همسر دست خوش تغییر خواهد شد. این موارد در بسیاری از ازدواج ها می تواند دردسرساز شود.

این مورد نیز به خصوص بین پسران اتفاق می افتد و پس از گذشت چند سال از زندگی مشترک، دیدگاه و معیارهای جدیدی نسبت به ازدواج و همسر پیدا می کنند و به خاطر تغییر در سلیقه و توقعات آن ها نسبت به همسر، از انتخاب خود احساس پشیمانی می کنند.

  • بارداری در سن پایین و مشکلات آن

یکی از مواردی که می تواند با خود مشکلاتی به همراه داشته باشد، بارداری در سنین پایین است. از آن جا که دختران در سن کم و نوجوانی از نظر جسمی آمادگی ندارند، در بارداری دچار مشکلاتی می شوند و به مراقبت نیاز پیدا می کنند، همچنین بارداری در سنین پایین خطر مرده زایی و یا عقب ماندگی ذهنی نوزاد بسیار بالاتر است.

این موضوع به خصوص در جامعه ایرانی که خانواده های دو طرف پس از ازدواج، برای بارداری و بچه دار شدن به زوج فشار وارد می کنند بسیار زیاد است؛ زوج ها در سن کم هستند و تحمل فشارها و حرف های اطرافیان را ندارند و ترجیح می دهند برای رفع کردن آن، اقدام به بارداری و به دنیا آوردن فرزند کنند.

صحبت پایانی ازدواج با سن کم

زندگی هر انسان برای کامل شدن به ازدواج نیازمند است؛ علیرغم این که ازدواج تصمیم بزرگی برای زندگی است، اما نمی توان سن خاصی را در نظر گرفت که همه باید در این سن ازدواج کنند؛ زمانی که فردی احساس می کند برای ازدواج آماده است می تواند وارد این پروسه شود، چه در سن پایین و چه در سن بالا.

شما چه در ۱۸ سالگی ازدواج کنید و چه در ۳۰ سالگی، رابطه شما با چالش ها، مشکلات و تعارضاتی روبرو خواهد بود که نیاز به صبوری و رسیدگی صحیح دارد؛ همچنین یک رابطه به همکاری، درک متقابل و تعهد و اولویت قرار دادن نیازهای شریک زندگی، نیازمند است؛ در نتیجه مهم تر از این که در چه سنی ازدواج می کنید، این است که زمانی ازدواج کنید که از نظر مالی و عاطفی به ثبات کافی رسیده باشید تا بتوانید چالش های پیش روی خود را با موفقیت پشت سر بگذارید.

 

دخالت خانواده ها

سن کم دختر در ازدواج معمولا راهنمایی و حمایت اطرافیان را به همراه دارد که این موضوع می تواند به تدریج به دخالت و تصمیم گیری بیش از حد اطرافیان و نارضایتی او تبدیل شود.

منابع:

تکنیک های مشاوره ازدواج، دکتر یاسر دادخواه، نشر نارون دانش، ۱۳۹۸٫

پیامدهای سلامتی ازدواج زودرس در زنان، راضیه لطفی.

بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با ازدواج زودرس در شهرستان نقده، حبیبه ابراهیمی، دکتر سیروس فخرایی، ۱۳۹۴٫

تجربه زیسته زنان در ازدواج زودهنگام، سیده زهرا افتخارزاده، ۱۳۹۴٫

در رابطه با این موضوع می توانید در سایت ازدواج مقاله های بیشتر را مطالعه کنید

بخش های زیر در کامنت ها پاسخ داده شده است: 

  • ازدواج سن کم
  • عکس ازدواج در سن کم
  • ازدواج در سن ۱۶ سالگی
  • ازدواج در سن کم هلاکویی
  • ازدواج در سن ۱۷ سالگی
  • فواید ازدواج در سن کم
176 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »
  1. نوناجم
    نوناجم گفته:

    دختری ۳۱ ساله هستم خواستگاری دارم.که ۷ سال از خونه کوچیکتر است ولی از صمیم قلب همدیگر رو دوست داریم فقط نگران ۷ سال کوچیکتر بودنش و مشکلات اجتماعی آینده هستم ولی او مخالفتی ندارد از طرفی خواستگاری دارم که او هم ۳ سال از من کوچیکتر است و موقعیت بدی هم برای ازدواج ندارد فکر میکنم از نظر منطقی باید با دومی ازدواج کنم.با توچه به احساسی که به اولی دارم لطفا مرا راهنمایی کنید.متشکرم

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام .دوست عزیز ۷ سال اختلاف سنی ان هم وقتی زن بزرگتر است مشکلات زیادی را ایجاد می کند در ابتدا بودن در دو سطح متفاوت رشد عقلی و اینکه بسیاری از رفتا های طرف مقابل در این سن ممکن است هنوز ثباتی نداشته باشد به هر حال در شرایط عاطفی ممکن است فکر کنند با شما اشتراک دارند و به شما تمایل وجود دارد .ولی ممکن است بعدا پشیمان شوند حتی در بحث فرزند داشتن موارد زیادی مثل شما مرد در شرایطی قرار ندارد که بتواند مسئولیت فرد سومی را بپذیرد وبه طبع ان تمایلی نیست ولی زن به دلیل شرایط سنی که قرار دارد تمایل به داشتن فرزند را دارد .و این خودش یک مساله مهم است .حتی در بحث هایی مربوط به حمایت عاطفی و …برای یک زن که اهمیت ویژه ای دارد شاید تفاوت وجود داشته باشد و بحث مربوط به زندگی زناشویی تو قعات و انتظارت در هر حال صحبت بنده به طور کل است و ترجیح به هیچ کدام نفر نیست ولی در شرایط انتخاب مسلما اختلاف سنی کمتر کمی از مشکلات کم خواهد کرد .در هر حال خوشبخت باشید

      پاسخ
  2. فرهاد
    فرهاد گفته:

    با سلام وقت بخیر
    من در حدود ۲۰ سالگی اقدام به ازدواج نموده ام و طی ۳ و نیم سال آشنایی و ارتباط تلفنی و کم و بیش دیدار با دختر خاله ام داشتم ،در نهایت بخاطر مخالفت شوهر خاله ام و کینه ای که از پدرم به دل داشت و پیدا شدن سروکله ی پسری که کمی به ظاهر خود بیشتر توجه میکرد این ارتباط به پایان رسید و تا مدت ها احساس شکست میکردم.
    دراین زمان گزینه های بسیار مناسبی که در اطراف بود همگی ازدواج نموند و تقریبا از اقوام گزینه ی مناسب خیلی کم شده
    الان با دختر دختر عمه که ۱۴ و نیم سال از من کوچکتره در حال گفتگو می باشم
    شرایط اقتصادی خونواده تقریبا در حدود هم می باشد و من اکنون شاغل می باشم و ارشد هم به اتمام رسانده ام و مقداری هم پس انداز کرده ام
    من ۲۶ و نیم سالمه اون تازه وارد ۱۳ شده و خودش ابراز تمایل نشون میده
    خونواده خودم بخاطر شرایط سنی و شرایط ظاهری مقابل ( کم جثه بودن چون من قد بلندم اما اون متوسط تقریبا ) شدیدا مخالفت می کنند اما تصمیم نهایی رو به عهده ی خودم گذاشته اند و خودم تصمیم نهایی میگیرم
    این اختلاف سنی چقدر میتونه مشکل ساز بشه ؟؟
    خودم بخاطر تجربه گذشته و شرایط سنی مایلم تصمیمم عاقلانه باشد
    با تشکر

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام .اگر فکر می کنید این فرد در سن ۱۳ سالگی به عقلانیتی رسیده که بتوانید نیازهای جسمی و روحی و انتظارات شما را براورده کند خوب اقدام کنید .به هر حال برای مرد همراهی همسر و دادن ارامش روحی در مواقعی که نیاز دارد اهمیت ویژه ای دارد.اگر این اختلاف سنی با توجه به تجربه ای که داشتید تعامل مثبتی را ایجاد نکند افراد در روحیات متفاوتی داشته باشند .و در شرایط متفاوتی باشند .شرایط زندگی سخت می شود .بهتره حتما در این مورد به روانشناس مراجعه کنید و ضمن اینکه در مورد روحیات و … را در نظر بگیرید .تفاوت نسل و خواسته ها و اینکه تقریبا شما دررشروع سنین پختگی هستید و ایشون با توجه به شرایط جامعه ما د ر فضای کودکانه تری شاید قرار داشته باشند و حسشون نسبت به ازدواج با شما متفاوت باشد به هر حال همه ج انب امر را بررسی کنید در نهایت امیدوارم خوشبخت باشید .و تصمیم درستی بگیرید .

      پاسخ
  3. jikjik
    jikjik گفته:

    سلام من دختر ۲۵ ساله ای هستم و میخوام با کسی ازدواج کنم که ۲۰ سال از خودم بزرگتره.طرف مقابلم برخلاف سنش همیشه شاد و سرزنده هست.تنها مشکل من اختلاف سنه.این موضوع ممکنه مشکلی پیش بیاره؟

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام اگر شرایط روحی شما رو درک می کنند شما ایشون رو می پذیرید و واقف به روحیات هم هستید الزاما این تفاوت سنی مخصوصا بزرگ بودن مرد مشکل افرین نیست ولی در شرایط حضوری بهتر می شود بررسی کرد و بهتر است حضوری مراجعه ف مایید

      پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام اگر شرایط روحی شما رو درک می کنند شما ایشون رو می پذیرید و واقف به روحیات هم هستید الزاما این تفاوت سنی مخصوصا بزرگ بودن مرد مشکل افرین نیست ولی در شرایط حضوری بهتر می شود بررسی کرد و بهتر است حضوری مراجعه فرمایید.,ولی مهم شناخت خود شماست و داشتن ملاک های شما اهمیت دارد به هر حال شما اولویت ها و انتظاراتی در زندگی دارید که حائز اهمیت است و باید توجه داشته باشید .موفق باشید

      پاسخ
  4. time
    time گفته:

    با سلام دوستان بنده الان ۱۸٫۵ سال سن دارم و دختری که با توجه به معیارام گفتن و تایید کردم ۱۲ سالشه.من الان دانشجو همستم و ایشون ۵ ابتدایی و من تصمیم دارم ۲۳ سالگی ازدواج کنم یا تهش ۲۵ سال که حدودا اون میشه ۱۷ یا ۱۹ .من از نظر بحثی با هر کسی صحبت می کنم خیلی سنم بالا میزنه یعنی اصلا فکر میکنن.۲۰ یا ۲۱ سالمه.اما موندم چیکار کنم .راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      بهتره دوست عزیز از سنتهای تاریخ مصرف گذشته بیرون بیایت … و سعی کنید تا بعد ۲۵ سالگی در مورد ازدواج فکر نکنید
      ازدواج با تصورات امروز شما بسیار تفاوت داره و شما باید شرایطی رو براش مهیا کنید … که حداقل داشتن یک کار و استقلال مالیه که بسیار مهمه
      پس بهتره از این تصورات کناره بگیرید و تمام سعی خودتون رو برای موفقیت در درس و تحصیل و کار قرار بدید

      پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام هر چند شما فهمیده و با درک و شعور بالا باشید اصلا اقدامی نکنید .چون ایشون هم سن کمی دارند و اصلا درکی از زندگی مشترک ندارند .باید توجه داشته باشید شما هم در سن ۲۵ سالگی تازه به ثباتی خواهید رسید که شاید اصلا ملاک های امروزی را نداشته باشید .ازدواج امر مهمی است که باید دقت داشته باشید .خب بهتره کمی بیشتر فکر کنید اجازه بدید زمان بگذره تا بتونید تصمیم درست تری بگیرید .امیدوارم خوشبخت باشید البته می تونید حضوری هم مشاوره بگیرید ولی کمی دقت داشته باشید که بعدا پشیمان نشوید زندگی مسئولیت پذیری بالایی می خواهد باید متعهد شوید و بتوانید از پس مشکلات زندگی بربیایید .امیدوارم به زودی مشکلات شما حل شود .

      پاسخ
  5. محدثه اسکندری
    محدثه اسکندری گفته:

    سلام
    ۲۳ سالمه و تازه فارغ التحصیل شدم.کارشناسی
    پسری۳۶ساله ب خواستگاریم آمده
    از لحاظ تحصیل خونواده اخلاق خوب است
    اما خونوادم با سن مشکل دارن
    منو راهنمایی بفرمایین

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام اختااف سنی شما زیاد است ولی باز بستگی به شرایط و درک و روحیات طرف مقابل دارد .شما در این سن شاید هیجاناتی رو برای زندگی نیاز دارید که اون اقا گذراندند و منطقی تر با زندگی برخورد کنند ممکنه در نوع ابراز عواطف با هم مشکل داشته باشید .بهتره شرایط رو بسنجید البته نظر خانوا ه مهمه چون تجرببات زیادی دارند .اگر فکر می کنند این مورد مناسب نیست به غیر از سن ببینید دیگر چه مواردی مطرح است و اگر صرفا سن مطرح بود و شما خودتون به ایشون تمایل دارید از خانواده اجازه بگیرید چند جلسه ای با ایشون صحبتی داشته باشند شاید نظرشون تغییر کرد در نهایت حمایت و رضایت خانواده بسیار اهمیت دارد .موفق باشید

      پاسخ
  6. ترانه
    ترانه گفته:

    سلام دختریرهستم ۱۹ ساله چن هفته برای کارورزی مختص رشتم رفتم برای کار اما کیی ک اونجا کار میکرد ازمن خوشش اومده نمیدونم چیکارکنم همسن پدرمه زن داره اما دوسش نداره تاحالاراولین باره ک عاشق شده اونم منم ک گفته قسم خورده یکی دیگ هم هس کدخیلی دوسش دارم ک مزاحمتون شدم ی بار ک بهم توضیع دادید دستتون درد نکنه الان بهم اونی ک هم سن پدرمه پیامک میده حرفای عاشقانه میزنه میگه دوسم داره میگ میخوام بیام خواستگاری میشه بهم بگید چیکار کنم دارم دیوونه میشم

    پاسخ
  7. مهسا
    مهسا گفته:

    با سلام من ۲۶ سال دارم و یه خواستگار ۳۵ دارم بنظرتون این اختلاف سنی در آینده مشکلی پیش میاره یا نه ؟ با تشکر

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      وت سنی مناسب

      اگر تفاوت سنی میان زن و مرد سه تا چهار سال باشد، از یک حد معمولی برخوردار است. این مورد بستگی به این دارد که چقدر زن و مرد بتوانند این فاصله را باور داشته باشند. این مساله را نمی توان به همه تعمیم داد و به این معنا نیست که همه کسانی که چنین اختلاف سنی ای دارند، زندگی خوبی هم دارند.

      البته هرچه فاصله سنی زوجین کمتر باشد احتمال تفاهم بیشتر است. چراکه دو نفر با تفاوت سنی زیاد در دو مرحله متفاوت از زندگی هستند و نیازها و خصوصیات آنها بالطبع متفاوت است.

      همان طور که از گذشته تا به حال شنیده ایم، تفاوت در سن بلوغ دختر و پسر این روند را طوری نهادینه کرده که پسرها باتوجه به دیرتر بالغ شدنشان باید از دخترها بزرگ تر باشند.

      با این حال فاکتور سن به تنهایی نمی تواند تضمین کننده یک ازدواج موفق باشد. انگیزه زوج ها برای ازدواج با یکدیگر در این زمینه بسیار دخیل است. هستند کسانی که با انگیزه های اقتصادی با افرادی ازدواج می کنند که تفاوت سنی بسیار زیادی با آنها دارند؛ ازدواجی بدون پایه های عاطفی و شناخت که نبودن عامل علاقه در این نوع از ازدواج ها آنها را با شکست مواجه می کند. در این صورت نمی توان گفت شکست این زندگی تنها به خاطر بالابودن سن یکی از دو زوج بوده است.

      بزرگ تر بودن مرد

      از گذشته تا به امروز تفاوت سنی در ازدواج به گونه ای بوده که مرد چندسالی بزرگ تر از زن بوده است. مرد ایرانی با خاصیت مردسالارانه ای که از گذشته در اطراف خود دیده و شنیده، مدیر بودن در خانواده و حرف آخرزدن را تعریفی از خود می داند. از سوی دیگر بزرگ تر بودن مرد نوعی توازن رفتاری را در خانواده به دنبال دارد. با این حال معیارها با گذشت زمان در حال تغییر و دگرگونی است.

      حضور زنان در جامعه و فعالیت های اجتماعی آنها، توجه بیشتر آنها به تحصیلات و ارتقای علم و به دست آوردن موقعیت هایی برتر حتی بسیار معتبرتر از مردها تا حدودی باعث تغییر سن ازدواج شده و به همین خاطر است که در جامعه امروز زنانی که از همسران خود بزرگ تر هستند، بیشتر از قبل دیده می شوند.

      بزرگ تر بودن زن

      اگرچه هنوز مساله بزرگ بودن زن از مرد چه از نظر فرهنگی و چه از نظر اجتماعی در جامعه ما پذیرفته شده نیست اما نمی توانیم برای همه افراد، نسخه های واحد و یکسانی بپیچیم. اگر دو نفر تفاهم فرهنگی و اخلاقی داشته باشند، همسن بودن یا بزرگ تر بودن دختر از پسر، مشکل خیلی حاد و پیچیده ای نیست.

      کسانی که مخالف بزرگ تر بودن زن هستند معمولا دلایل زیرا برمی شمارند: ترس از اینکه این ازدواج ها بعد از مدت کوتاهی با شکست مواجه شود؛ به ویژه اگر این ازدواج به خاطر موقعیت مادی زن صورت گرفته باشد، همیشه موردتوجه است.

      زنی که چندسال بزرگ تر باشد، معمولا انتظار دارد همسرش هم همانند او فکر کند و مسائل را بسنجد ولی وقتی با چیزی غیر از این مواجه می شود، این فاصله را بیشتر درک می کند.

      از سوی دیگر، مردی که با زن بزرگ تر از خودش ازدواج می کند، ممکن است پس از چند سال زندگی، با تحلیل رفتن جسم زن، احساس ناخوشایندی پیدا کند و شاید به فکر جدایی و یا ازدواج دوم بیفتد و… درحالی که این احتمال ها تنها مختص به زن هایی نیست که از شوهرانشان بزرگ ترند بلکه ممکن است در رابطه سایر زن ها با شوهرانشان نیز اتفاق بیفتد.

      چنین ازدواج هایی جنبه های مثبتی هم دارد؛ ازجمله اداره زندگی از سوی زنی آگاه و مدیر. البته به شرطی که خود فرد پذیرای شرایطش باشد و بتواند نگاه جامعه و مردم را تحمل کند. چراکه تاثیرهای منفی برخورد جامعه و اطرافیان ممکن است در زندگی بروز پیدا کند.

      می توان خانواده های زیادی را یافت که با بزرگ تر بودن زن از شوهر، زندگی هایی شاد و زیبا دارند. این مساله درصورتی که عشق و علاقه طرفین به همدیگر زیاد باشد و زندگی خوبی داشته باشند مشکل ساز نخواهد شد.

      همسن بودن یا نبودن

      تعریف تفاوت سن و پذیرش آن، کاملا به فرهنگ و تربیت خانوادگی بستگی دارد. در مساله ازدواج درصورت فراهم بودن نیازهای اساسی و شناخت متقابل نمی توان فاصله سنی را از عوامل و عناصر اصلی دوام زندگی دانست. با این حال هرچقدر فاصله و اختلاف سنی بین زن و مرد کمتر باشد آنها به درک بهتری از یکدیگر می رسند.

      زن و مرد هرچقدر تناسب و سنخیت بیشتری داشته باشند پیوند و ازدواج مستحکم تری خواهند داشت. یکی از معیارهای انتخاب همسر هماهنگی و تناسب بین زوجین از نظر فاصله سنی است. به هر حال افرادی که در محدوده سنی نزدیک هم باشند، تجربه ها و خاطره های یکسانی دارند و پیش زمینه فرهنگی مشابهی برای درک کردن هم خواهند داشت.

      دختر و پسری که در سن ازدواج قرار دارند باید از نظر فکری در یک سطح قرار گیرند. تفاوت سن در فرهنگ ما اهمیت دارد ولی میزان آن را هم هیچ علم و منطقی با قاطعیت تخمین نزده است. باتوجه به عرف جامعه بزرگ تر بودن زن از مرتد، چه از نظر فرهنگی و چه از نظر اجتماعی پذیرفته شده نیست. علی رغم پیشرفت های همه جانبه و تغییر باورها هنوز هم موفقیت این گونه ازدواج ها در مقایسه با ازدواج هایی با تفاوت سنی مناسب برای افراد ثابت نشده است.

      زن و مردی که ۱۲ تا ۱۵ سال اختلاف سن دارند نمی توانند همدل و همراه خوبی برای یکدیگر باشند اما باوجود تمام ایرادها، در این بین، نمونه های موفق زیادی نیز وجود دارند. ازدواج پسران با دختران بزرگ تر از خود به دلایل مختلف، یکی از عوامل نگران کننده در خانواده هاست. چراکه به زعم آنها این نوع ازدواج ها از ریسک بالایی برخوردارند. چون دخترها از لحاظ جسمی و عقلی زودتر بالغ می شوند؛ بنابراین به همسرانی احتیاج دارند که هم سطح خودشان باشند اگرچه باز هم توجه به مسائل پیچیده زندگی نسبی است.

      فاصله سنی زیاد و از ۱۰ سال به بالا به دلیل اینکه تفاوت زمانی و یک دهه فاصله زندگی کردن بین دو فرد وجود دارد، مشکلاتی برای هر دو زوج به وجود می آورد. مشکلاتی چون عدم درک صحیح و متقابل، برآورده نشدن انتظارات دو طرف بعد از مدتی و بی حوصلگی فرد بزرگ تر، به خصوص احساس پشیمانی و بروز مشکلات بیشتر از عواملی هستند که بین زوج ها با فاصله سنی زیاد دیده می شوند.

      پاسخ
  8. مهسا
    مهسا گفته:

    سلام من ۲۶ سال دارم و یه خواستگار ۳۵ دارم بنظرتون این اختلاف سنی در آینده مشکلی پیش میاره یا نه ؟ با تشکر

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      بارها این موضوع مطرح شده است که اگر همسر شما به لحاظ سنی اختلاف داشته باشد ایا مساله ساز می شود یا خیر ؟دوست عزیز مهم خود شما هستید و شناختی که کسب کردید و اینکه چقدر فکر می کند اشتراک نظر دارید حرف یکدیگر را درک می کنید به لحاظ سطح هیجانی مشابه هستید و شرایط به گونه ای نیست که هیجان و نشاطی که شما در این سن نیاز دارید ایشون نداشته باشند و بخواهند همه مسائل را منطقی حل کنند و بالعکس .بحث درک شرایط عاطفی خانم ها و اینکه چقدر ایشون به شما در اینده بها خواهند داد مباحثی که شما هم اکنون می توانید بپرسید و به ان پرداخته شود .اینکه مهم خود شما هستید یعنی هر فردی متوجه می شود تقریبا با فردی در چه سن و سالی به توافق می رسد و پذیرش بیشتری دارد مثلا برخی از خانم ها با فرد کوچکتر راحت تر کنار می ایند دوست دارند مدیریت کنند و این مساله براشان اهمیت دارد برای برخی خانم ها داشتن حمایت اهمیت دارد و به همین خاطر تلاش می کنند با فردی بزگتر ازدواج کنند تا از حمایت برخوردار شوند در نهایت به دلیل بلوغ فکری دریرس در مردان اختلاف سنی به این صورت انچنان مشکل ساز نخواهد شد البته که به سطح انعطاف پذیری هر دو طرف هم بستگی دارد .موفق باشید

      پاسخ
  9. فرشته مهربون
    فرشته مهربون گفته:

    با عرض سلام
    شیفته ی پسری شدم که ۱۰ سال از خودم بزرگتر است پدرم مخالفت می کند با او ازدواج کنم.الان ۳ ساله با هم رابطه مخفیانه داریم تقریبا بهم وابسته شدبم.چیکار کنم نمیتونم فراموشش کنم.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      دوست عزیز ار خودتون این اختلاف سنی و احیانا مشکلات همراه رو پذیرفتید بهتره به جای رابطه مخفیانه که تبعات ناخوشایندی ممکن است بعدا داشته باشد با پدرتون منطقی صحبت کنید چهدشما چه یک نفر واسطه که پدرتون ازاون فرد حرف شنوی داشته باشه .و اون فرد رو قبول داشته باشد .مطرح کنید که ایشون رضایت بدهند حداقل یک صحبت مختصری باشد با این اقا در فضای بیرون از منزل و شرایط و دیدگاه های ایشون رو بشنوند و ببینند ایا مطابق با انتظارات ایشان هست با خیر ؟به هر حال مسئله مهمی است و اینده شما در میان است و پدرتون حق بدید که اضطراب داشته باشند و مخالفت کنند ولی بدونید به عنوان مرد شناخت بیشتری می توانند پیدا کنند .اگر شما هم احساسی تصمیم گرفته باشید ایشون بهتر می توانند بفهمند ایا این فرد می تواند شما را خوشبخت کند یا خیر ؟توجه داشته باشید هیچ پدر و مادری بد فرزندان خود را نمی خواهند و با تجربه و اینده گری تمایل به بهترین انتخاب شما را دارند .موفق و خوشبخت باشید

      پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      تفاوت سن مرد با زن: کارشناسان فیزیولوژیک معتقدند که رشد دختران بیشتر از رشد پسران است لذا یک دختر ۱۴ ساله خیلی از مسائل را درک می کند و خیلی از واژه های اخلاقی ، اجتماعی و انسانی را می فهمد . در مقابل یک پسر ۱۴ ساله خیلی عقب تر است از نظر جسمی هم همینطور است . دخترها زود تر از پسرها رشد می کنند . بخاطر همین مطلب اسلام بلوغ تکلیفی را برای دختران ۹ سال و برای پسران ۱۵ سال تمام ذکر کرده است . پس می توان نتیجه گرفت که دختران زود تر از پسران به بلوغ جسمی ، جنسی ، عقلی ، اجتماعی ، و تکلیفی می رسد .

      در ازدواج هم بهتر است این موضوع رعایت شود .
      حال سوالی که مطرح می شود این است که چقدر تفاوت سنی خوب است ؟
      ؛به نظر من برای تفاوت سنی هفت سال عالی است اگر بیشتر از این نباشد بهتر است . البته تفاوت ۱۰ سال یکسری حسن ها دارد و یک سری قول ها که بحث آن در آینجا نیست . البته واضح است که اگر تفاوت سنی کمتر از ۱۰ سال باشد بهتر است . حداکثر و حداقل سنی که به نظر می رسد مناسب باشد ۴ سال و ۷ سال است .
      زمانی مشکل بین همسران ایجاد می شود که تفاوت سنی آنان ۱۰ سال با بالا باشد یا اینکه سن دختر بیشتر از سن پسر باشد .

      این موارد احتمال یکسری اشکالات را در بر خواهد داشت که به چند علت آن اشاره می کنیم :

      نکته اول : یکی از بحران‌ها و آفات انتخاب جوانان و تصویرسازی ذهنی ، سن زیاد است.

      نکته دوم : زنان چون از بدنی نازک تر و نرم تر برخوردار هستند ، به مجرد آنکه فرزندی را به دنیا می آورند ، در وجود جسمانی و زیبایی آنان ۵۰ در صد ، شکست ایجاد می شود . البته در همه زنان اینطوری نیست . ولی در زنانی که سن زیادتری دارند چون جوان تر نیستند شکست آنها بیشتر نمایان می باشد .

      نکته سوم : بروز اختلافات است چون زن بیشتر در جامعه بوده لذا بیشتر با مسائل آشناست از آن طرف هم مرد سرپرستی خانوده را به عهده دارد و تجربه او از همسرش کمتر است لذا یکسری بگومگو ها و اختلافات بروز می کند . اینجاست که زن نمی تواند هدفش را به مرد بفهماند و مردم هم هرچه می گوید به حساب خودش زن درک نمی کند و منظور مرد را نمی فهمد .

      نکته چهارم : سطح توقعات بالاست مرد جوانتراست ، توقعهایش جوانانه و گاهی اوقات بچه گانه است . اما همسرش یک زن و یک مادر مجرب است . و هماهنگی این دو سقف می شود اگر مرد آشنا به مسائل آیین همسرداری نباشد اختلاف ایجاد می شود . ولی اگر عقل میان این مرد و زن حاکم شد در زندگی مشکلی پیش نمی آید حتی اگر اختلاف این چنینی هم داشته باشد .

      نکته پنجم : پاسخ به نیازها ، اگر تفاوت سن زن با مرد از ده سال زیاد تر باشد مرد زودتر پا به پیری و زمان رکود جنسی می گذارند ولی زن که از نظر شهوت بالا تر از مرد است ، از همسرش توقع ارضای جنسی دارد و مرد توان پاسخگویی ندارد لذا احتمال گرایش به انحطاط جنسی و مسائل حرام پیش می آید و اگر هم این نشود ، زن خودش را در زندکی شکست خورده و ناکام می داند و همیشه غصه می خورد که چرا تن به این ازدواج و زندگی داده است.
      Age difference in marriage rates2 میزان تفاوت سنی در ازدواج

      دوم : از نظر شخصیت خانوادگی :

      مرد باید از خانواده ای باشد که در اجتماع از خانواده همسر خود یک درجه بالاتر باشد . مثلاً اگر جامعه را به ۵ دسته تقسیم کنیم :

      دسته اول : رجال : امرا ، وزراء ، نمایندگان ، مهندسین ، دکترها ، روسا، …

      دسته دوم : سر شناسها : فلان حاج آقا ، فلان رئیس اداره شهرستان ، یا رئیس فلان کارخانه ، …

      دسته سوم : متوسطین : فلان دبیر ، فلان استاد دانشگاه ، فلان حاج آقا کاسب ، …

      دسته چهارم : متوسطین و ضعیف تر : مغازه دار ، کاسب معمولی ، کارمند ، معلم دبستان و …

      دسته پنجم : مستضعفین : که اکثراً کارگر ، خدمتکار ، روز مزد ، کلفت ، رخشوی ، نمکی و… می باشند .

      اگر جامعه را از نظر شخصیت اجتماعی به این پنچ سطح تقسیم کنیم . من از خانواده پنجم باشم و دختر از خانواده اول ، بسیار اشتباه است .
      مرد یک خدمتکار قراردادی اداره شهرداری و مثلاً دختر از خانواده وزیر و امیر و…
      عقلاٌ این دو با هم هماهنگ نمی شود . خیلی بعید می رسد که بتوانند با هم زندگی خوشبختی داشته باشند . اگر هم نمونه ای باشد بسیار نادر است و برعکسش به وفور پیدا می شود .
      فاصله طبقاتی یک درجه خوب است که مرد بالا تر از همسراش باشد . این موارد اثرات خوبی را برای تحکیم زندگی ایجاد می کند و زن همیشه به وجود مردش افتخار می کند . که از خانواده بالاتری هستند و در میان اقوامش همیشه سر بلند است . اما اگر زن بالاتر بود ، احساس سرشکستگی می کند . مخصوصاً اگر از دو درجه بالاتر باشد و چون مرد ، رئیس خانواده است لذا دچار اختلاف زدگی می گردد .
      پس بهتر آن است که اگر بشود همان روایت پیامبر (ص) را عملی کرد .

      سوم : از نظر اقتصادی :

      بهتر است مرد و خانواده اش یک درجه از خانواده ی زن بالاتر باشد تا همسرش از نظر مادی و خرج در زندگی احساس راحتی کند و به خودش بیشتر دلگرم شود. مثلا: زن تا دیروز در خانه ی پدرش پرتقال و سیب می خورده حالا که ازدواج کرده گاهی موز، کیوی و آناناس هم بخورد.یا از نظر پوشاک، کفش و… هم باید همینطور باشد. این مایه دلگرمی و شادابی زن می شود و علتش هم همان فاصله اقتصادی خانواده ی مرد با زن است. اما اگر بر عکس شود چقدر خطرناک می شود. مثلا تا دیروز دختر در خانه پدرش کباب،موز، نوشابه ی خارجی می خورده حالا در خانه همسرش ، خیلی رفاه داشته باشند یک دوغ ترش است. تا دیروز کفش چرمی و خارجی آنچنانی می پوشیده حالا باید کفش پلاستیکی بپوشد. یواش یواش اختلافها، سردی ها، عدم دلبستگی بین زن و شوهر، بروز می کند. پس مرد باید یک درجه از نظر اقتصادی از همسرش بالاتر باشد نه کمتر و نه بیشتر. فاصله یک درجه خوب بنظر می رسد.

      چهارم : از نظر قد :

      پیامبر (ص) فرمودند: “بهتر است مرد مقداری از نظر قد و قامتش از همسرش بالاتر باشد.” این مطلب از نظر روانی و تحکیم روابط زندگی برای زن و مرد اثرات خوبی دارد. با ذکر مثالی مطلب را بیان می کنیم: مثلا کسی که می خواهد با بچه کوچکی صحبت کند و بازی کند باید قامتش را خم کند و با بچه ها بگو مگو کند و بخندد و مثل آنها بازی کند تا بین بچه و تو ارتباط محبت آمیز برقرار شود. با قامت ایستاده نمی شود با بچه رابطه برقرار کرد.
      بنظر می رسد در زندگی زناشویی نیز این قضیه حاکم است. از آنجائیکه مردها دارای غرور مردانه هستند و این غرور مزاحم مسیر عاطفه و عشق زندگی است و از طرفی زندگی بین زن و شوهر باید از محبت و عطوفت برخوردار باشد لذا این غرور کاذب مردها مزاحم ایجاد محبت و عطوفت میان زن و شوهر می شود. و وقتی قد کمی کوتاه تر باشد، مرد مجبور است بخاطر اینکه حرف را بشنود یا دقیقاًبا او گرم بگیرد، خود را بشکند تا با او هم اندازه شود و این در سلامت روابط زن و شوهر مؤثر است. برای مرد هم خوب است؛ چون مرد رئیس خانواده است، اِشرافیت بیشتری بر کوچکترها دارد و کوچکها هم اطاعت بیشتری از بزرگترها دارند. این از نظر روانی مؤثر تر است و همسرش را بیشتر اطاعت می کند.

      Age difference in marriage rates3 میزان تفاوت سنی در ازدواج

      دلایل افزایش تمایل پسرها به ازدواج با دختران بزرگتر از خود

      اگر تا همین چند وقت پیش یکی از هشدارهایی که مسئولان و کارشناسان حوزه خانواده می‌دادند در رابطه با تمایل ازدواج مردان با دختران کم سن و سال بود، الان ماجرا کمی برعکس شده و مسئولان کشوری می‌گویند که در سال‌های اخیر تمایل ازدواج پسرها با دخترهای بزرگ‌تر از خودشان به شدت افزایش پیدا کرده است. این خبر را علی‌اکبر محزون، مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال به خبرگزاری ایسنا داده و گفته است: «در ۱۰٫۷ درصد ازدواج‌هایی که در سال ۱۳۹۱ در کشور ثبت شده، سن زوجه بیشتر از زوج بوده است.» او همچنین می‌افزاید: «در سال ۹۱ بیش از ۸۳۱ هزار ازدواج در کل کشور ثبت شده که در ۸۸ هزار و ۶۳۱ مورد سن زوجه بیش از زوج بوده که بیشتر این افراد فاصله سنی یک تا پنج ساله دارند.»

      همچنین آمارها نشان می‌دهد در ۱۱ هزار و ۱۲۰ مورد از ازدواج‌های ثبت شده در سال ۱۳۹۱ سن زوجه بین ۶ تا ۱۰ سال بیشتر از زوج بوده و در ۱۸۹۳ مورد نیز فاصله سنی زوجه ۱۱ تا ۱۵ سال بالاتر بوده است. همچنین سال گذشته در ۴۴۱ ازدواج ثبت شده در کشور زوجه ۱۶ تا ۲۰ سال و در ۲۸۴ مورد نیز بیش از ۲۰ سال بزرگ‌تر از زوج بوده است.

      میزان طلاق در این ازدواج‌ها بالاست

      دکتر امان‌الله قرایی‌مقدم جامعه‌شناس در مورد این ازدواج‌ها می‌گوید: بررسی‌هایی که از سال ۱۳۵۶ انجام شده حاکی از آن است که اینگونه ازدواج‌ها سرانجام درستی نداشته و طلاق در بین این زوج‌ها بیشتر است. او ادامه می‌دهد: اینگونه ازدواج‌ها در گذشته کمتر از چند سال اخیر بوده و عوامل مختلفی برافزایش این ازدواج‌ها دخیل است. مثلا در اکثر این وصلت‌ها برای پسر مزایای مادی دختر مانند میزان درآمد، داشتن خانه،‌ ماشین و… بیشتر از سایر مزیت‌هاست. به گفته این جامعه‌شناس حتی در برخی موارد دیده شده که پسرها به دلیل ادامه تحصیل تن به چنین ازدواجی داده‌اند و با رسیدن به تحصیلات عالیه یا به اصطلاح هدف، سرناسازگاری گذاشته و در آخر این ازدواج به طلاق منجر شده است.

      وی در ادامه می‌افزاید: ازدواج پسران کوچک‌تر از دختران با سنت‌ها و ارزش‌های فرهنگی ما سازگاری نداشته و با آن منافات دارد. تاثیری که خانواده‌ها، بستگان و دوستان و… بر روح و روان یک پسری که قصد ازدواج با دختر بزرگ‌تر از خود را دارد می‌گذارند بسیار زیاد است. اطرافیان اغلب به‌دنبال منصرف کردن پسر یا دختر از این ازدواج هستند

      پشیمانی از ادامه زندگی مشترک

      وی در توضیح دلایل گسترش ازدواج پسران با دختران بزرگ‌تر از خودشان می‌گوید: اینگونه ازدواج‌ها برای پسرها بیشتر کمبود‌های دوران کودکی است که با دارایی و ثروت دختر پر خواهد شد. پس از پر شدن خلأهای کودکی یا نوجوانی احساسات کنار رفته و عقل جای آن را گرفته عاقبت ازدواج مشخص می‌شود. مسائل اقتصادی در ذهن پسران و ترس از آینده در فکر دختران برای تن دادن به چنین ازدواجی مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. براساس تحقیقات انجام شده در این مورد پس از آنکه شر و شور خواسته‌های هر دو طرف کاسته می‌شود، نارضایتی و مخالفت خانواده‌ها را درک می‌کنند. دکتر قرایی‌مقدم در تحلیل وضعیت طلاق این زوج‌ها می‌گوید: قطعا همه ازدواج‌هایی که دختر بزرگ‌تر از پسر است به طلاق نمی‌انجامد و در مواردی ازدواج موفق هم دیده شده است چرا که شکل‌گیری یک طلاق حدود ۱۷-۱۸ عامل مانند اختلاف فرهنگی، درک متقابل، ناتوانی جنسی مردان، اعتیاد، شغل و… دخالت دارد که یکی از این عوامل می‌تواند اختلاف سنی باشد و این عامل هم به چند دسته تقسیم می‌شود. مهم‌ترین بخش این تقسیم‌بندی هم طلاق دخترانی است که از همسران خود بزرگ‌تر هستند.

      پاسخ
  10. ترانه
    ترانه گفته:

    سلام من چن ماهی هس با یک پسر درارتباطم از من ۱۰ سال بزرگتره اما خیلی دوسش دارم مهم برای من سنش نیس مهم دوس داشتن دو طرفه اس اماهنوز چیزی در موردش با خونوادم حرف نزدم خودش میگه اول از خونواده خودش مطمعن بشه بعد من۱۹ سالمه اون۳۰ سالشه اختلاف سنی آیا تو ازدواج خیلی مهمه یا نه فقط دوست داشتن لطفا کمکم کنید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      اگر واقعا تا این حد به هم علاقه دارید بهتره با خانواده ها مطرح شود و در فرایند رسمی شرایط رو در نظر بگیرید .اختلاف سنی وقتی باعث تفاوت در درک و شریط روحی افراد و توثعات و انتظارات شود مشکل ساز است مخصوصا وقتی خانم بزرگتر باشد که خب مشکل خاصی نخواهد بود چون مردان دیر تر به بلوغ فکری می رسند .ولی در مورد خانم ها در سن پایین تری می توانند زندگی را اداره و مدیریت کنند .اختلاف سن در این موارد مطرح شده اهمیت پیدا می کند ضمن اینکهممکنه فردی در سن پایین انتظار همراهی همسرش را در یک سری برنامه های تفریحی و حتی فعالیت هایی که برای او هیجان انگیز است را داشته باشد ولی طرف مقابل به خاطر همین اختلاف سنی تمایلی نداشته باشد .خب خودش مشکل ایجاد می کند .بهتر است ابتدا از رسمی بودن اطمینان داشته باشید و بعد اقدام کنید و سایر شرایط را در نظر بگیرید .موفق و خوشبخت باشید.

      پاسخ
  11. فهیمه
    فهیمه گفته:

    تقریبا مدت ۵ سال است که با پسری که ۱۴ سال از من بزرگتره دوست هستیم.و میخواهیم با هم ازدواج کنیم میخواستم بپرسم آیا عامل مشکلات زندگی میشه اختلاف سنیمون؟

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      خیر هیچ وقت سن به این صورت مشکل ساز نخواهد شد مگر شما در سلایق و علایق و بحث ملاک ها تفاوت را احساس کنید و فرضا در بحث روحیات شما فردی هیجان طلب باشید ولی با توجه به سن طرف مقابل این فرد این طور نباشد .و یا سطح درک و انتظارات دو طرف متفاوت باشد به هر حال باید خودتون بعد از ۵ سال جوانب امر رو در نظر بگیرید اینکه ظاهری و رفتاری ایشون برای شما مورد قبول هستند خودتون در این مدت ایت تفاوت رفتاری رو در بعضی شرابط و رفتارها احساس کردید یا خیر این ها همه مسائل مهمی است .که امیدوارم توجه داشته باشید و در نهایت خوشبختب باشید .

      پاسخ
  12. fighter
    fighter گفته:

    با سلام خدمت شما
    من چند وقتیه که به قصد ازدواج در آینده و آشنایی های بیشتر با دختری در ارتباطم که تقریبا دو سال از من بزرگتره میخواستم ببینم این اختلاف سنی دو سال مشکل ساز میشه.هر دو دانشجوییم ایشون کارشناسی مدیریت و بنده کارشناسی نرم افزار کامپیوتر البته من متولد ۷۳ ام تا یکی دو سال دیگه شرایط ازدواج برام فراهم میشه.با تشکر

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      ایشون به لحاظ روحی و فکر ی بهش ما شباهت دارند یا خیر ؟شاید این مساله مهم تر از این دو سال اختلاف است .قانون کلی در مورد اینکه این شرایط و اختلاف منجر به مشکل شود وجود ندارد ولی تجربه نشان می دهد با توه به شرایط بارداری در خانم ها و سایر مسائل ممکنه کم کم برای مردی که کوچکتر است ادامه دادن دشوار شود .چون به هر حال همه مردان توقعات و انتظاراتی دارند ممکنه با گذشت زمان براورده نشود .بهتره هر دوی شما اگر شرایطش رو دارید به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنید.امیدوارم تصمیم درستی بگیرید .

      پاسخ
  13. naseri
    naseri گفته:

    سلام دختری بیست ساله هستم که خواستگاری دارم ایشون تمام معیارهای ازدواج منو دارن جز یکیش و اونم اختلاف سنی من و اون آقا هستش که ایشون ۱۳ سال از بنده بزرگتر هستن من الان تردید دارم که به ایشون حواب مثبت بدم یا نه,خواهشا راهنمایی بفرمایید.ممنون

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      با توجه به اینکه ایشون ۳۳ ساله هستند خب شما دو نفر در دو دهه متفاوت با شرایط متفاوت هستید .برای اینکه از انتخابتون مطمئن باشید با اینکه اختلاف سنی وجود دارد باید ببینید چقدر نظرات و دیدگاه هاتون به هم نزدیک است چقدر می توانید به یکدیگر اعتماد کنید و چقدر نسبت به هم انعطاف و پذرش وجود دارد .و ایا درک متقابل وجود دارد یا خیر ببینید تک تک این مسائل مهم هستند و باید بررسی شوند .برای ازدواج اگر در همه زمینه ها استراک وجود داشت و هر دو به لحاظ بلوغ فکری در یک سطح بودند و تفاهم برقرار شد سن خیلی موثر نخواهد بود مخصوصا اگر مرد بزرگتر باشد که سازگاری بیشتر است چون انتظار زن در ازدواج حمایت عاطفی و روانی است و این مساله در این ازدواج ها تا حدی براورده می شود باز هم از مشاوره پیش از ازدواج حضوری استفاده کنید تا تصمیم درستی بگیرید .موفق باشید

      پاسخ
  14. معین
    معین گفته:

    سلام ،من یه پسر متولد۱۳۶۷ هستم ویه دختردوست دارم از فامیلهامو که متولد۱۳۸۳هستش اما هم قدش بلنده هم از نظر بلوغ فکری و… کامل هستش اما بخاطر اختلاف سنی تردید دارم ممنون میشوم اگه راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      با سلام
      این اختلاف سنی خب زیاده و ایشون در دوران نوجوانیه صرف داشتن قد و هیکل که اهمیت ندارد .داشتن روحیه و شرایط ازدوا هم مهم است و دیدی که به ازدوا ممکنه داشته باشند فکر می نید ایشون معنی زندگی متاهلی و مسئولیت هاش رو درک خواهند کرد هر چند به بلوغ فکری رسیده باشند می توانند مسئولیت زندگی رو بپذیرند و انتظارات شما را براورده کنند .شما در دو دهه متفاوت و فضای فکری متفاوت خواهید بود چطور به توافق خواهید رسید ازدواج صرف علاقه نیست .البته اگر اصرار دارید می توانید با ایشون صحبت کنید و از انتخابتون و اینکه می توانند همسر ایده ال شما باشند مطمئن شوید در قدیم این ازدوا ج ها زیاد اتفاق می افتاد پون دختر ها بعد از بلوغ امادگی رفتن به منزل همسر را داشتند و خیلی از مسئولیت ها را اموخته بودند و این مساله برایشان توجیه پذیر بود ولی امروز ه بیشتر از زندگی فانتزی های خیالی را در سر دارند و رمانتیک به زندگی نگاه می کنند .که ممکن نیست چقدر این فضا با فضای واقعی مطابقت داشته باشد و فرد بتواند روابط با همسرش را مدیریت کند و اصلا درکی از داشتن همسر داشته باشد .بهتر است کمی دقت داشته باشید
      موفق باشید

      پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      اگر تفاوت سنی میان زن و مرد سه تا چهار سال باشد، از یک حد معمولی برخوردار است. این مورد بستگی به این دارد که چقدر زن و مرد بتوانند این فاصله را باور داشته باشند. این مساله را نمی توان به همه تعمیم داد و به این معنا نیست که همه کسانی که چنین اختلاف سنی ای دارند، زندگی خوبی هم دارند.

      البته هرچه فاصله سنی زوجین کمتر باشد احتمال تفاهم بیشتر است. چراکه دو نفر با تفاوت سنی زیاد در دو مرحله متفاوت از زندگی هستند و نیازها و خصوصیات آنها بالطبع متفاوت است. فاصله سنی از ۱۰ سال به بالا به دلیل اینکه تفاوت زمانی و یک دهه فاصله زندگی کردن بین دو فرد وجود دارد، مشکلاتی برای هر دو زوج به وجود می آورد. مشکلاتی چون عدم درک صحیح و متقابل، برآورده نشدن انتظارات دو طرف بعد از مدتی و بی حوصلگی فرد بزرگ تر، به خصوص احساس پشیمانی و بروز مشکلات بیشتر از عواملی هستند که بین زوج ها با فاصله سنی زیاد دیده می شوند.

      یکی از معیارهای انتخاب همسر هماهنگی و تناسب بین زوجین از نظر فاصله سنی است. به هر حال افرادی که در محدوده سنی نزدیک هم باشند، تجربه ها و خاطره های یکسانی دارند و پیش زمینه فرهنگی مشابهی برای درک کردن هم خواهند داشت.

      پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالات متداول ازدواج در سن کم

۱ - علت ازدواج دختران در سن کم چیست؟

ازدواج در سن کم می تواند موروثی، و به عنوان یک سنت در خانواده رواج داشته باشد و یا برخلاف میل خانواده در اثر بی تجربگی و عشق شدید نوجوانی صورت گیرد. مشکلات اقتصادی خانواده، نگرانی از مجرد ماندن، فرار از وابستگی و محدودیت های خانواده و ... از دیگر دلایل ازدواج در سن کم است.

۲ - آیا ازدواج در سن کم، نارضایتی از زندگی مشترک را در پی دارد؟ چگونه می توان از آسیب های احتمالی آن کاست؟

اگرچه اعتقاد به ازدواج با عشق اول و دور بودن از تجربه شکست عشقی می تواند از مزیت های ازدواج زودهنگام باشد. اما توجه داشته باشد که اگر ازدواج زودهنگام با خودشناسی و شناخت دقیق همسر همراه نباشد، به احتمال زیادی در آینده پشیمانی و نارضایتی را به همراه دارد. " من اون موقع سنی نداشتم نمی دونستم زندگی مشترک یعنی چی، الان خیلی سلیقه م و ملاک هام تغییر کرده حتی احساس می کنم خودم اون موقع تو سن رشد بودم و با الانم خیلی فرق کردم". بنابراین قبل از هرچیز از انگیزه و هدف خود برای ازدواج آگاه شوید و در صورت منطقی بودن انگیزه تان برای ازدواج و مناسب بودن گزینه مورد نظرتان، مهارت های خود را برای زندگی مشترک محک بزنید. کمک گرفتن از روانشناسان و مشاوران در کنار آموزش دیدن در حیطه مسائل زندگی مشترک مطمئنا نقش بسزایی در موفقیت تان خواهد داشت.

۳ - مشکلات ناشی از سن کم ازدواج دختر در ازدواج چیست؟

از جمله مشکلات احتمالی ناشی از سن کم دختران در ازدواج می توان به موارد زیر اشاره نمود: وابستگی و حمایت خانواده که می تواند به دخالت و تصمیم گیری منجر گردد، حاملگی ناخواسته و زودهنگام که باعث آسیب پذیری فرزند و مادر می شود، ترک تحصیل یا از دست دادن فرصت آموزشی و شاغل شدن و بی تجربگی در انتخاب همسر، تربیت فرزندان و ارتباط با همسر، از جمله مشکلات احتمالی ازدواج دختر در سن کم است.

۴ - سن کم دختر در ازدواج لزوما به نارضایتی و شکست در زندگی مشترک منجر می شود؟

اگرچه بی تجربگی، وابستگی اقتصادی و عاطفی به خانواده ها و نبود مهارت کافی شانس موفقیت در ازدواج زودهنگام را کاهش می دهد. اما ازدواج در سن کم اگر با دوراندیشی و حمایت درسخت خانواده ها، مهارت لازم در زندگی مشترک و یک انتخاب درست همراه باشد می تواند به یک تجربه شیرین منجر گردد. همچنین سن کم دختر در ازدواج ازدواج باعث کم شدن از شدت نگرانی و عجله بابت مادر شدن، و فاصله سنی مادر فرزند می شود.